The news is by your side.

Urmele reptilienilor din templul Lepakshi

0

Lepakshi este un mic sat din Andhra Pradesh, India, dar cu toate acestea este o zonă extrem de importantă atunci când vine vorba despre trecutul îndepărtat al istoriei planetei noastre.

Numeroase legende și povestiri s-au născut de-a lungul anilor în jurul templului Lepakshi. Pe lângă încărcătura spirituală pe care o poartă acest loc, un alt punct de atracție este o lespede care poarta urmele unor giganți. La umbra unui munte, a fost construit un altar albastru închinat zeului Rama. Chiar lângă acest altar, se află o stâncă gigantică pe care sunt imprimate diverse urme ale unor giganți.

Aceste urme sunt de-a dreptul fascinante pentru că au o vechime de mai multe sute de mii de ani și au atras atenția arheologilor. Una dintre urme este ciudată, pentru că izvorăște un firicel de apă din interiorul ei. Nu se poate explica acest fenomen ciudat, dar o legendă locală susține că înainte ca omul actual să apară pe Terra, a existat o specie reptiliană supranumită Naga.

Aceștia au fost cei care și-au lăsat urmele în stânca respectivă și pentru că dețineau puteri magice puteau crea diverse minuni. În acest fel, își explică localnicii faptul că dintr-o piatră seacă, într-o urmă de gigant, poate să izvorască un firicel de apă.

După cum se poate observa și din imaginea alăturată, dar și conform calculelor specialiștilor, urmele în cauză ar fi trebuit să aparțină unor ființe care depășeau cu ușurință 10 metri înălțime.

urma-gigant-india1 Urmele reptilienilor din templul Lepakshi

Chiar dacă majoritatea istoricilor neagă faptul că în urmă cu sute de mii de ani viața unor ființe inteligente pe Terra era practic imposibilă, aceste urme sunt dovada vie că pe planeta pe care trăim s-au perindat diverse civilizații.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și