Urmează să se producă un cutremur uriaș. Iată semnele care i-au alertat pe seismologi!

Pentru a două oară în numai câteva zile, un pește uriaș, supranumit șişarpe de mare” a fost descoperit pe o plajă din California. Acest fapt este unul incredibil și conform unor teorii încă nedovedite, un cutremur uriaș urmează să se producă.

Peștele vâslă sau șarpele de mare este cel mai mare pește osos care trăiește în oceane. Vinerea trecută, pe o plajă din California a fost descoperit cel de-a doilea exemplar. Are o lungime de 4 metri și conform biologilor, trăiește în cele mai adânci ape din lume.

Potrivit Catalina Island Marine Institute, peştele vâslă uriaş poate să ajungă la lungimi de peste 15 metri şi sunt cei mai lungi peşti osoşi din lume.

Este ciudat ca acești pești să fie descoperiți pe ţărmul oceanului pentru că în mod normal nu ar avea ce să caute acolo. Specialiştii în cutremure au intrat în alertă pentru că în 2011, înainte de producerea cutremurului major din Japonia, numeroși astfel de pești au fost găsiți morți pe plajele nipone. Făcând această comparație, seismologii americani cred că în perioada următoare California sau orice zonă din apropiere va fi zguduită de un cutremur major, după care se va dezlănțui un tsunami de proporții apocaliptice.

De asemenea, și înaintea cutremurului din Chile, din 2010, au fost descoperiți mai mulți pești vâslă eșuați la țărm. Biologii sunt de părere că anumite fenomene necunoscute nouă se petrec în adâncurile apelor și acest tip de pește, fiind mai sensibil, simte că pericolul la urma. În acest fel, își pierde orientarea și în cele din urmă ajunge să moară în apele mici de la mal.

Este posibil ca atunci când are loc un cutremur să existe o acumulare de presiune în roci care pot duce la apariţia unor sarcini electrostatice ce provoacă eliberarea în apă a ionilor cu sarcină electrică”, explică dr. Grant.

Loading...

O altă posibilitate este ca înainte de cutremur, în apă să se producă o eliberare masivă de monoxid de carbon. Peștii de dimensiuni mari sunt goniți din habitatul natural și ajung să-și găsească sfârșitul la mal.

pestele sarpe

Acestea fiind teoriile specialiștilor, în perioada următoare putem să ne aşteptăm la un cutremur devastator în orice zona a globului.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și