Bizar

Urme de viață extraterestră descoperite pe Stația Spațială Internațională

O descoperire uimitoare a fost realizată de oamenii de știință ruși, care au analizat materia prelevată de pe Stația Spațială Internațională, în urma procesului de curățire a acesteia. Este vorba despre forme de viață, denumite plancton, care pot să supravieţuiască în condiții extreme, adică la gravitaţie zero și temperaturi scăzute.

Descoperirea vieții extraterestre în spațiu este subiectul cel mai intrigant al acestui secol. Lupta pentru dezvoltarea tehnologică și implementarea unor programe speciale, care să aibă ca finalitate descoperirea unei forme extraterestre. Cu toate acestea, oamenii de știință reușesc să descopere viața extraterestră acolo unde se așteptau mai puțin.

În urma unei misiuni de curățare a Stației Spațiale Internaționale, astronauții au colectat presupusele deșeuri, care au fost trimise pe Terra spre a fi analizate. În acest fel, s-a constat că deșeurile sunt de fapt forme de viață în stadii incipiente de dezvoltare. Formele de viață sunt similare cu planctonul care se regăsește pe Terra în oceane și care reprezintă totalitatea organismelor marine, care trăiesc plutind în apa mării.

Inițial s-a presupus că formele de viață au fost preluate de pe Terra și duse astfel în spațiu, dar analizele de laborator amănunțite au infirmat această ipoteză. Particulele de viață par să fie extrem de puternice pentru că pot supraviețui fără probleme în cele mai dure condiții de viață, adică într-un loc în care temperatura scade considerabil sub zero grade și gravitația tinde spre zero. Până în prezent, specialiștii au fost de părere că astfel de condiții nu pot susține viața, dar odată cu descoperire planctonului spațial perspectiva se schimbă dramatic.

iss - Urme de viață extraterestră descoperite pe Stația Spațială Internațională

De asemenea, există numeroase voci ale specialiștilor care compară oceanul vas spațial cu oceanul planetar. Se pare că ambele adăpostesc forme de viață, chiar dacă unul este format din apă, în timp ce celălalt din raportul spațiu-timp, la care se adaugă numeroase elemente.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top