The news is by your side.

URMĂTOARELE TREI LUNI DECISIVE PENTRU UN NOU RĂZBOI

1

James Rickards a lucrat mai multe decenii pentru serviciile secrete americane. La sfârșitul lunii decembrie 2017, a acordat un interviu unui cotidian american în care a susținut că este convins că în primele trei luni ale anului 2018, se va produce o intervenție americană în Coreea de Nord, cauzată de situația geopolitică actuală.

Rickards consideră că sunt zero șanse ca SUA să accepte situația în care Coreea de Nord amenință că va ucide milioane de americani. Singura posibilitate de a evitat această situație ar fi înlăturarea lui Kim Jong Un de la conducerea țării, scenariu care este greu de realizat. În plus, acesta nu va permite reprezentanților ONU să inspecteze arsenalul nuclear de care dispune Coreea de Nord.

În 20 octombrie 2017, Mike Pompeo, director CIA, a declarat într-un cadru restrâns că este aproape imposibil ca SUA să accepte situația din Coreea de Nord, care pe zi ce trece își mărește arsenalul nuclear și amenințările față de SUA. El a lăsat de înțeles că în maximum cinci luni, SUA vor acționa.

Situația din Coreea de Nord a devenit îngrijorătoare și pentru faptul că în ultimii ani a exportat armament nuclear în Iran. În fața acestei situații, din motive care țin de apărare, Arabia Saudită, Egiptul și Turcia au făcut același lucru.

Din cauza instabilității din zonă, Coreea de Sud și Japonia au investit sume uriașe în armamentul nuclear. Fiecare țară încearcă să-și asigure securitatea în fața amenințărilor nord coreene, care au generat un adevărat efect domino.

Kim Jong Un, un nebun?

Referitor la această întrebare, Rickards consideră că este un lider puternic și periculos, care a învățat multe din ceea ce s-a întâmplat în Libia. Atunci când Gaddafi a renunțat la armele nucleare, forțele NATO au atacat Libia și l-au omorât pe Gaddafi.

Trump-Merkel-826018 URMĂTOARELE TREI LUNI DECISIVE PENTRU UN NOU RĂZBOI

Aceeași situație a fost în Irak. Saddam Husseim a renunțat la programul nuclear început în anii 80. În anii 90, a început războiul din Golf, iar Saddam a fost ucis.

După ce Ucraina a abandonat un program nuclear, Rusia a anexat Crimeea și a ocupat partea estică a Ucrainei. O situație diferită este în Iran care și-a sporit arsenalul nuclear, iar ayatollahul conduce de ani buni țara. Lecția pe care Kim Jong Un a învățat-o este simplă. Cine renunță la arma nucleară pierde.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și