Descopera

Urma de pantof din piatra, un artefact cu o vechime de peste 200 de milioane de ani

Urma de pantof din piatra, cu o vechime de peste 200 de milioane de ani, este artefactul care scandalizează întreaga opinie publică. Nu este singurul obiect de acest gen, dar este cel mai concludent când vine vorba despre mărturii ale existenței unor civilizații asemănătoare cu a noastră, pe Terra, încă din cele mai vechi timpuri.

Descoperirea urmei petrificate de pantof a fost realizată de John Reid, în anul 1922 în Fisher Canyon, Nevada, Statele Unite ale Americii. Bărbatul a văzut o piatră ciudată pe sol și când a ridicat-o a realizat că este vorba despre o inexplicabilă urmă petrificată de pantof.

Obiectul în cauză a fost prezentat comunității științifice și a stârnit interesul mass-media. Un amplu articol a apărut în ziarul american New York Times despre urma de pantof. Ziariștii americani ai vremii au descris-o că ar fi aparținut unui copil de circa 10-12 ani. Marginile sunt atât de bune încât se poate spune că atunci când a fost realizată urma, pantofii erau noi.

Marginea exterioară sugerează că pantofii în cauză au fost din piele și cusuți. Liniile urmăresc perfect tivitura și zeci de găuri se pot vedea cu ochiul liber. Simetria lor este menținută perfect pe tot parcursul tiviturii. Aceste detalii fac dovada că pantofii au fost executați cu o precizie și o măiestrie ieșite din comun.

Studiile ulterioare au stârnit numeroase controverse. S-a stabilit că roca în cauză are o vechime de peste 200 de milioane de ani, dar cu toate acestea au existat unii specialiști care nu au fost convinși că este vorba despre o urmă reală de pantof.

De-a lungul timpului, artefactul a fost trimis spre numeroase laboratoare specializate pentru a se afla adevărul. În timp ce unii specialiști susțin că este vorba despre o bucată de gresie, care s-a spart și la fel precum copacii, gresia are în interior inele. Acestea se numesc liesegang și este se fac vinovate de forma acestui presupus artefact.

loading...

Problema principală este faptul că nu s-a putut demonstra că obiectul în cauză a făcut parte dintr-un plan mai mare în care se încadrau pașii umani. Cu toate acestea, au existat specialiști care au susținut că nu există niciun dubiu că acea piatră are imprimată pe ea urma unui pantof uman.

Urma de pantof din piatra - Urma de pantof din piatra, un artefact cu o vechime de peste 200 de milioane de ani

Bineînțeles că aceste concluzii au fost trase în urma numeroaselor analize de laborator. În consecință, urma pietrificată de pantof, stârnește ți în ziua de astăzi numeroase controverse și culmea este faptul că nimeni nu poate spune cu adevărat care este adevărul în privința sa.

loading...
To Top