The news is by your side.

Uraganul Sandy pune stapanire pe SUA – Fotografii socante!

Zeci de milioane de oameni s-au baricadat în case sau adăposturi special amenajate de  pe coasta de Est a Statelor Unite. Uraganul Sandy, poreclitFrankenstorm„, este aşteptat din clipă în clipă să lovească. Acest uragan este considerat cel mai puternic din toate timpurile, iar daunele vor fi considerabile.

Uraganul Sandy ar putea avea consecinţe dezastruoase pentru nord-estul Statelor Unite, a avertizat luni preşedintele american Barack Obama, într-o intervenţie televizată, relatează AFP.

Avertizările meteo prevăd o furtună ieşită din comun, inundaţii şi rafale de vânt de peste 100 km/h. În prima parte a zilei (după fusul orar al României), uraganul, care a făcut peste 50 de morţi în Cuba, a provocat inundaţii serioase în Atlantic City. Pe coasta New York-ului, valurile depăşeau trei metri înălţime, iar meteorologii au emis avertismente de rafale de vânt de peste 110 km/h.

Pagubele directe pe care ar putea să le facă uraganul Sandy sunt estimate la 1 miliard de dolari şi un impact economic în SUA de peste 20 de miliarde de dolari. Acestea cumulate cu criză economică prin care trece SUA ar putea însemna un mare pas înapoi în dezvoltarea economică şi socială pe termen scurt.

Până în prezent bilanţul uraganului Sandy arata aşa:

  • Peste 300.000 de case de pe Coasta de Est a SUA sunt acum fără curent electric
  • Peste 765.000 case fără curent electric, din şapte state americane
  • 6.800 de zboruri anulate
  • Virginia Beach: 23 de cm de ploaie şi vânturi de 138 km/h
  • Cel puţin două reactoare nucleare care produc aproape 50% din energia necesară statului New Jersey ar putea fi închise, în cazul în care viteza vântului va depăşi 119 kilometri pe oră
  • Bursa din New York va rămâne închisă marţi pentru a doua zi consecutiv
  • Guvernul federal al Statelor Unite va fi închis marţi pentru a doua zi consecutiv
  • Mai multe poduri din împrejurimea New York-ului vor fi închise luni seara

Iată câteva fotografii din oraşul american Atlantic City. Dezastrul pe care l-a provocat Sandy se poate observa cu ochiul liber.

Uraganul Sandy ”se îndreaptă rapid” către New Jersey, anunţa Centru Naţional pentru Uragane

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și