Uraganul Sandy poate aduce Apocalipsa? Imagini socante!

Uraganul Sandy poate aduce Apocalipsa? Imagini socante!

Milioane de americani au simţit pe pielea lor ceea ce a însemnat cel mai puternic dintre uraganele înregistrate în ultima sută de ani. Ciclonul Sandy a măturat coasta estică a Statelor Unite ale Americii, înregistrându-se 26 morţi şi peste 6 milioane de oameni au rămas fără electricitate.

Starea de urgenţă a fost declarată de Barack Obama pentru New York, Washington şi alte opt state, ceea înseamnă că ajutoarele federale vor fi disponibile pentru cei afectaţi de capriciile vremii.

Uraganul a ajuns astăzi deasupra statului New Jersey unde a făcut prăpăd în calea sa. În prezent Sandy este aşteptat în Pennsylvania, iar oamenii sunt deja în adăposturile special amenajate.

Autorităţile americane sunt în stare de alertă şi au avertizat că penele de curent pot să dureze mai mult decât s-a anticipat din cauza inundaţiilor, cât şi căderii pomilor sau a stâlpilor de electricitate. Americanii din zonele afectate trebuie să fiarbă apă înainte de a o bea şi să se adăpostească în locuri sigure. Aceste scene apocaliptice par desprinse dintr-un film horror, dar sunt pe cât se poate de reale. Impresionant este faptul că natura se revoltă ori de câte ori este sfidată şi este posibil ca în viitorul apropriat astfel de calamităţi naturale să devină banalitate.

Vinovaţi ne facem cu toţii pentru ca direct sau indirect contribuim la distrugerea planetei care ne găzduieşte cu plăcere. Probabil că acesta este doar începutul şi viitorul ne va aduce doar dezastre naturale intensificate care trebuie să tragă semnalul de alarmă al schimbării globale.

Loading...
loading...

Related posts