Universul viu, o teorie care încearcă să facă lumină

Încă din cele mai vechi timpuri, s-a vehiculat ideea că Universul este viu. O vietate imensă, care crește pe zi ce trece, din care fac parte galaxiile, planetele și în cele din urmă noi, oamenii.

Universul viu?

Filosoful grec Anaxagora a fost primul om din vremurile străvechi, care a susținut și dezvoltat ideea unui Univers viu. Acesta susținea că trebuie să privim în ansamblu întreaga noastră realitate.

Această teorie a fost preluată de numeroși gânditori și a fost transmisă până în ziua de astăzi. Conform acestei gânduri, Universul este precum o entitate vie, iar noi și tot ceea ce vedem în acest Univers nu este nimic altceva decât un țesut imens.

În primul rând, orice obiect cosmic, precum o galaxie, o gaură neagră sau un sistem solar, trebuie privit și înțeles precum un țesut. Acestea sunt interconectate între ele și joacă un rol extrem de important. De exemplu, dacă un sistem solar se distruge peste noapte, întreaga galaxie va suferi modificări importante. Acest fapt sugerează că fiecare obiect joacă un rol bine stabilit în întreaga ecuație.

Familia universurilor

Fizicianul teoretician, Lee Smolin, de la Institutul de Fizica Teoretică, Canada, susține că Universul întrunește toate condițiile pentru a naște alte universuri. Este posibil ca până în prezent, să existe o întreagă familie de universuri provenite din al nostru.

Loading...

Un alt fapt interesant este că orice ființă vie provine dintr-o alta. Așa cum orice om sau animal provine din alte organisme vii, pe care le numim părinți biologici, la fel și organismul poate avea un tată sau chiar o mamă. După ce a trecut de perioada pubertății, Universul a devenit apt pentru a avea urmași și din acest motiv, este posibil ca în prezent să exsite o familie imensă de universuri.

”Legile din acest univers sunt extrem de bune pentru a susține viața. Imaginați-vă ceea ce s-ar întâmpla dacă acește legi s-ar schimba cât de puțin. Universul ar deveni un loc sterp și fără viață. Este un mister de ce Universul este atât de ospitalier vieții.”, susține Smolin.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și