Universul, un loc plin de surprize și mistere! Curiozități și lucruri mai puțin cunoscute

Universul, un loc plin de surprize și mistere! Curiozități și lucruri mai puțin cunoscute

Tony Hayes este un cercetător american care, de curând, a publicat un studiu despre fenomene care se produc în spațiu și care, conform opiniei sale, mult timp vor rămâne un mister pentru omenire.

Vă prezentăm câteva dintre acestea.

Ciudata lentilă universală


Acest fenomen se produce atunci când gravitația curbează lumina, iar obiectele apar într-un loc diferit, față de cel unde se află în mod real.

Luna și Soarele


Între Lună și Soare, există o coincidență stranie. Luna este de 400 de ori mai mică decât Soarele și de 400 de ori mai aproape de Pământ, decât Soarele. Această stranie coincidență le face să le vedem având aceleași dimensiuni.

Stația Spațială Internațională


Este cel mai scump proiect spațial. A costat 150 miliarde de dolari. Are suprafața egală cu cea a unui teren de fotbal, se deplasează cu o viteză de 28000 km/h. În 24 de ore, astronauții observă 15 răsărituri de soare și tot atât apusuri. Stația are o uzină proprie de transformare a urinei în apă potabilă.

Din cauza absenței gravitației, coloana vertebrală a astronauților se lungește între 3 și 5 centimetri, după un sejur de câteva luni, pe stație.

Loading...

Spațiul cosmic, rezervoare flotante de apă


Două echipe de astronomi au descoperit în spațiu un rezervor flotant de apă, care reprezintă de 140 de miliarde de ori apa de pe Terra.

Soarele alb


În spațiu, culoarea Soarelui este albă și nu galbenă așa cum îl vedem de pe Pământ.

Venus, ninsoare de minerale


Pe Venus, se produce acest misterios fenomen în care particule de galenă și bismutină, două minerale, acoperă suprafața planetară.

Halourile prevestesc furtuni


Atunci când în jurul Soarelui și al Lunii sunt vizibile halouri, inele de lumină, în scurt timp, se vor produce furtuni. Haloul este format din cristale de gheață provenite din nori sirius.

Asteroizii, trilioane de dolari


Asteroizii conțin metale prețioase, a căror valoare a fost estimată la 20 trilioane de dolari.

Luna se îndepărtează de Pământ


Luna se îndepărtează de Pământ, în fiecare an, cu 3,78 centimetri.

Pământul, o redută care trebuie părăsită


conştiinţă colosală

Omul de știință Stephan Hawking declara că în următorii 200 de ani, omenirea trebuie să părăsească Pământul din cauza unor catastrofe naturale, schimbări ale temperaturilor, războaie nucleare sau biologice, coliziuni cu asteroizii sau invazii extraterestre.

 

loading...

Related posts