The news is by your side.

Universul, un loc imaterial, mental și spiritual, unde nu prea ne încadrăm

Fizicianul Richard Conn Henry spunea că Universul este imaterial, mental și spiritual. Experiența ne spune că realitatea noastră este alcătuită din lucruri materiale fizice.

Descoperirea că Universul nu este alcătuit din părți fizice așa cum susținea fizica newtoniană, ci provine dintr-o combinație holistică de unde energetice imateriale, își are originea în lucrările lui Einstein și Planck.

Lumea fizicii cuantice este stranie și aruncă lumină asupra adevărului despre lumea noastră în feluri greu de acceptat pentru cadrul existent al cunoașterii actuale.

Ceea ce percepem ca lume materială fizică nu este nici materială și nici fizică. Tot ceea ce considerăm real este alcătuit din lucruri ireale. Atomii fizici sunt alcătuiți din vortexuri de energie care se învârt și vibrează în mod constant, fiecare dintre aceștia radiind propria semnătură energetică unică.

Teoriile cu privire la Univers au fost multe. Unele sustenabile, altele mai puțin. Kant susținea că la început a fost un haos, în care, pe baza forțelor de atracție și repulsie au apărut centre de condensare unde s-au format planetele. Dispunerea lor în spațiu la distanțe inegale a fost posibilă datorită forței centrifuge.

Matematicianul Laplace susținea că la început a fost un Soare uriaș, fierbinte, cu diametrul până la Jupiter și care datorită mișcării de rotație s-a aplatizat și fragmentat formând sistemul nostru solar.

Savantul rus Schmidt susținea că în periplul său cosmic a întâlnit un nor de materie neorganizat pe care l-a captat. O parte din această materie a fost integrată în masa Soarelui.

Alți specialiști susțin ideea că Universul este o hologramă. Realitatea tangibilă de zi cu zi este o iluzie. Dincolo de această iluzie, există o ordine ascunsă a existenței, un nivel vast și primordial al realității care crează toate obiectele și aparențele lumii noastre fizice. În opinia acestor susținători lumea obiectivă nu există. Trăim într-un ocean de frecvențe și unde.

Chiar și curgerea timpului este o iluzie. Dinamica proceselor și fenomenelor se schimbă și nu timpul. În preajma morții, muribundul își vede toată viața în câteva secunde. În stare de moarte clinică, trecutul, prezentul și viitorul formează un tot, un singur prezent. Ceea ce înseamnă prezent, acum, devine într-o clipă trecut. Ceea ce numim noi prezent dispare continuu în trecut.

Această teorie a fost lansată în anul 1982 de un cercetător francez care a descoperit că electronii sunt capabili să comunice între ei chiar dacă se află la distanțe foarte mari. Această teorie a venit în contradicție cu teoria lui Einstein care susținea că nicio comunicare nu poate depăși viteza luminii.

CENTRUL-UNIVERSULUI-EXISTENȚIAL Universul, un loc imaterial, mental și spiritual, unde nu prea ne încadrăm

O caracteristică a hologramei este aceea că totul este conținut în fiecare parte componentă. Într-un univers holografic, chiar și timpul și spațiul nu mai pot fi percepute ca lucruri fundamentale. Un concept ca spațiu nu mai are sens, întrucât, în realitate, nimic nu e despărțit, totul se petrece simultan.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și