Take a fresh look at your lifestyle.

UNIVERSUL, UN COLOS PLIN DE MISTERE

Universul are multe mistere pe care lumea științifică le-a descoperit, dar despre care se cunosc foarte puține lucruri. Vă prezentăm câteva dintre acestea.

Supervidul, un punct rece în Univers

În anul 2004, astrofizicieni de la Universitatea Hawai dădeau publicității informația conform căreia au descoperit în Univers, un spațiu sferic cu un diametru de 2 miliarde de ani lumină. Pentru că misterioasa zonă conține mai puțină materie decât celelalte zone, structura a fost numită supervid. Pentru că centrul structurii este vid, se consideră că peste un punct rece de dimensiuni gigantice și conține cu 20% mai puțină materie decât restul Universului.
Pentru unii cercetători, supervidul s-a format ca urmare a existenței energiei negre care este responsabilă cu accelerația cosmică.

Marea atracția

La 220 milioane de ani lumină de galaxia noastră, se produce o anomalie gravitațională care are ca efect deplasarea Căii Lacteei cu o viteză de 2,25 milioane de kilometri pe oră. Zona spre care se îndreaptă galaxia noastră este puternic luminată. Cauzele producerii acestei deplasări rămân necunoscute. A fost avansată ipoteza conform căreia materia neagră generează o astfel de anomalie.

Inelele saturniene

În anul 2014, sonda spațială Cassini prezenta imagini cu anomalii care se produc în interiorul inelelor planetei Saturn. Imaginile prezentau formațiuni de dimensiuni foarte mari, care după ce se formau se dezintegrau.

Constelația Lebedei

Constelația Lebedei este situată la o distanță de 1480 de ani lumină față de planeta noastră. Inexplicabil este faptul că lumina emisă de anumite stele este blocată, ca și cum un gigant obstacol invizibil blochează traseul luminii. Specialiștii susțin că o planetă de talia lui Jupiter nu ar putea bloca decât 1% din acea lumină.
A fost avansată ipoteza conform căreia o megastructură extraterestră acaparează acea energie.

Loading...

rp_univers1.jpg

Misteriosul Titan

Cea mai mare lună a lui Saturn este Titan. Sonda spațială Cassini a surprins imagini de pe Titan. Imaginile prezentau pe suprafața unui lac, un misterios obiect. Ceea ce este inexplicabil este faptul că la o scurtă perioadă, Cassini a surprins alte imagini cu acea zonă a lacului, dar obiectul dispăruse.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și