Take a fresh look at your lifestyle.

Universul se reciclează și renaște. Ciclicitatea cosmică are acum dovezi clare

Oamenii de știință susțin că au descoperit resturi din universurile anterioare, care au existat cu mult timp înainte de al nostru. Descoperirea este una extrem de importantă și deschide noi orizonturi pentru a înțelege modul în care se naște, evoluează și moare un univers.

După cum a raportat New Scientist , ideea se bazează pe cosmologia ciclică. Pornind de la această nouă teorie, universul are diverse perioade care se repetă de nenumărate ori. Aceste perioade sunt: cea inițială, adică Big Bangul; viața propriu zisă, în care se produce expansiunea, după care urmează moartea, care la rândul ei este urmată de o reciclare globală și un nou Big Bang.

În timp ce majoritatea universului ar fi distrus de la un ciclu la altul, acești oameni de știință susțin că unele radiații electromagnetice ar putea supraviețui procesului de reciclare.

„Ceea ce pretindem că vedem este rămășița finală după ce o gaură neagră s-a evaporat în eonul precedent”, a declarat Roger Penrose, fizicianul matematician al Universității din Oxford, co-autor al studiului și co-creator al teoriei.

Pornind de la observarea rămășițelor gărilor negre, oamenii de știință sunt convinși că universul trece prin perioade de ciclicitate, în care moare și renaște de mai multe ori. Atunci când se produce renașterea, întreaga materie din Univers este reciclată și strânsă într-un punct, pentru ca un următor Big Bang să se producă.

Specialiștii spun că punctele Hawking ar putea apărea în căldura rămasă dintr-un univers anterior în universul actual. Acest fenomen este cunoscut sub numele de fundalul cosmic de microunde (CMB). Punctele Hawking ar arăta ca niște cercuri de lumină  pe harta CMB, cunoscute sub numele de B-moduri.

Loading...

Anterior, aceste puncte anormale din CMB au fost considerate a fi cauzate fie de valuri gravitaționale de praf interstelar. Dar acum specialiștii sunt siguri că acestea sunt dovezile unui univers anterior, care s-a reciclat și s-a născut al nostru.

Cu toate acestea, oamenii de știință susțin că această teorie se află la început și este nevoie de studii ample pentru a o dezvolta.

loading...

Comentariile sunt închise.