Universul in oglinda, o noua teorie care explica misterul Cosmosului

Misterul Universului continuă să uimească și să-i fascineze pe oamenii de știință încât investiția banilor în cât mai multe cercetări devine un obicei constant. Mai multe experimente, efectuate de cercetătorii americani, care au costat peste 2 miliarde de dolari, expun bazele unei noi teorii.

Materia neagră care există în circa 80% din masa spațiului ar putea să ascundă un întreg Univers în oglindă. Cel puțin această este concluzia la care au ajuns cercetătorii americani. Acest Univers în oglindă poate conține o Calea Lactee și o Terra la fel ca a noastră, numai că acolo legile fizicii ar putea fi altele.

„Dacă acest univers în oglindă există, acolo ar putea fi o lume nouă, unde se petrec lucruri foarte interesante.”, este de părere fizicianul american James Bullock, de la Universitatea din California.

Acest univers în oglindă este ascuns ochiului uman de un nor imens de materie, ceea ce îl face invizibil. Acest fapt poate explica cauza pentru care cercetătorii nu au fost capabili să observe materia neagră până acum. Dacă această teorie se adeverește a fi reală atunci legile fizicii, dar și perspectiva asupra Universului trebuie schimbate în totalitate.

Descoperirea care urmează să fie efectuată este comparată de oamenii de știință precum descoperirea unui nou continent sau a unei lumii extrem de interesante.

Loading...

univers

Fizicienii sunt de părere că materia neagră este cea care stăpânește Universul, dar pentru că nu reflectă lumină și niciun tip de radiații este foarte greu de detectat. Cu toate acestea, un anumit tip de aparat, special conceput pentru detectarea materiei negre, a fost dezvoltat de către cercetători și cu ajutorul lui se speră descoperirea acestui univers în oglindă.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și