The news is by your side.

Universul este o proiecție holografică din două în trei dimensiuni. Trăiam într-o iluzie?

Oamenii de știință de la Universitatea din Ontario susțin că au descoperit dovezi, care susțin că Universul este o proiecție holografică. Această teorie nu este una nouă, ci este vehiculată și dezvoltată în ultimii 30 de ani.

Cum s-a născut teoria Universului holografic?

La începutul anilor 90, au existat mai mulți oameni de știință, care au expus o teorie revoluționară cu privire la Univers. Aceștia susțineau că ceea ce credem noi că este Universul acesta, este de fapt o proiecție holografică. Această teorie presupune că întreg Cosmosul este proiectat din două dimensiuni în cele trei pe care le cunoaștem.

Unul dintre pionierii acestei teorii,  Leonard Susskind, susține că legile fizicii nu au nevoie de trei sau mai multe dimensiuni pentru a exista. Ele se manifestă foarte bine în două dimensiuni și din acest motiv, întreg spațiul, din care facem și noi parte, se află în esența sa în doar două dimensiuni și este proiectat în trei sau poate mai multe.

În acest sens, termenul de Univers este definit de o iluzie, dar aceasta nu este o iluzie ca oricare alta, ci una pe care creierul nostru nu o poate înțelege decât din perspectiva fizicii cuantice.

 

Unii fizicieni, că de exemplu David Bohm, de la Universitatea din Londra, a introdus termenul de “univers holografic”, întrucât el crede că descoperirile lui Alain Aspect demonstrează faptul că realitatea obiectivă nu există, în ciuda aparenţei sale solidităţi. Bohm mai crede că Universul este centrul unei fantasme, a unei holograme gigantice şi create remarcabil, până la cele mai mici detalii.

O hologramă este o imagine tridimensională ce provine dintr-un film bidimensional. Trăsătura să unică este că întreaga imagine tridimensională poate fi creată din orice bucată de film. Întregul e conţinut în fiecare bucăţică. Tot aşa, fiecare aspect al universului este conţinut în fiecare dintre noi. Forţele ce conţin materia întregului univers se găsesc în fiecare atom al trupului.

Teoria se confirmă?

În ultimii 25 de ani, peste 10.000 de lucrări științifice au fost publicate. În toate a fost dezbătută ideea de univers holografic și nu puțini au fost fizicienii care au descoperit numeroase dovezi cu privire la acest aspect abstract.

Ultimul studiu de acest gen a fost realizat de fizicienii de la Universitatea din Ontario, Canada. Specialiștii au studiat anomaliile universului timpuriu și astfel au găsit numeroase dovezi că tot spațiul este o proiecție holografică.

„Imaginați-vă că tot ceea ce vedeți, simțiți și auziți în trei dimensiuni, inclusiv percepția voastră despre timp, este de fapt creatădintr-un câmp bidimensional plat. Ideea este similară celei a hologramelor obișnuite, în care o imagine tridimensională este codificată pe o suprafață bidimensională, cum ar fi în holograma de pe un card de credit. Totuși, de data aceasta, întregul Univers este codificat”, susține și Kostas Skenderis de la Universitatea Southampton din Marea Britanie.

earth-and-space-universe-header Universul este o proiecție holografică din două în trei dimensiuni. Trăiam într-o iluzie?

În acest sens, noi trăim într-un Univers în trei dimensiuni, proiectat de unul în două dimensiuni. Aceasta este iluzia sau holograma cu pricina, dar care nu poate fi explicată și înțeleasă numai din punct de vedere al fizicii cuantice.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și