UNIVERSUL ASTRAL, DOMENIUL INVIZIBIL AL PLANETEI NOASTRE

La început, fiecare dintre noi, am descoperit corpul nostru fizic. El este înconjurat și interpenetrat de corpul eteric, invizibil, format din toate ramificațiile sistemului nostru nervos. El face legătura cu mediul înconjurător, cu viața materială.

Dezechilibrele pe care le înregistrează corpul eteric duc la boli, care se manifestă în corpul fizic.
Un al treilea corp, mult mai subtil decât cele două, este corpul astral. El transmite celorlalte două corpuri plăcerea sau insatisfacția. În corpul astral, noaptea, conștiința noastră face experiențe legate de astralul terestru, domeniul invizibil al planetei noastre.

În corpul astral se produce fenomenul de dedublare. Specialiștii explică apariția unor fantome, prin faptul că legătura lor cu lumea materială a fost foarte puternică, iar corpul astral nu permite desprinderea, plecarea definitivă. Voiajul astral sau ieșirea conștiinței din corp se produce atunci când a avut loc un șoc sau când avem diferite boli. Consumul de droguri este un alt factor care duce la acest fenomen, moartea clinică, hipnoza sau meditația, somnul profund, minutele dinaintea morții, toate aceste stări determină voiajul astral.

Corpul astral se deplasează într-un univers astral, pe baza unor vibrații, care sunt din ce în ce mai rapide spre astralul superior. Corpul astral se poate deplasa în cele trei dimensiuni și încă într-o dimensiune dată de vibrația fiecărui individ. Entitățile sau persoanele pe care le întâlnește corpul astral sunt pe aceeași frecvență a vibrației noastre. Nu putem întâlni entități sau persoane care nu sunt compatibile cu vibrațiile noastre.

Pentru a comunica, în plan fizic, noi utilizăm vocea, făcând să vibreze aerul. În plan astral utilizăm telepatia pentru a transmite gândurile. La sfârșitul voiajului astral, corpul astral reintră în cel psihic.
Există un al patrulea corp, cel mental, format din forțele luminoase, centrate în creier. Pornind de la aceste patru tipuri de corpuri, există trei locuri, în corpul fizic, ale conștiinței. Este vorba despre cap, inimă și bazinul sau plexul solar, în care se află instinctele noastre primare, sau ego-ul primar.
Toate trăirile noastre, frică, angoasă, satisfacție, plăcere, produc emisii de eter.

Loading...

Persoana care este medium are capacitatea de a intra în contact cu ceea ce se cheamă corpul astral, detectând emisiile de eter. Ea poate controla spiritul, primeşte mesaje, transmite mesaje de la cei defuncți. Primul voiaj astral, controlat, a fost efectuat de către profesorul Tart, de la Universitatea California.

astral

Este vorba de modificarea activității undelor cerebrale, care a dus la un voiaj astral. Subiectul a putut citi o scrisoare, pe care nu o vedea, în momentul unui voiaj astral. Electroencefalograma subiectului a prezentat anomalii, în momentul în care acesta citea o scrisoare, care nu putea fi vizualizată.

În culturile taoistă, buddhistă și egipteană se vorbește despre corpul eteric și cel astral, care sunt mai importante decât cel fizic. Inițiații efectuează voiaje astrale în timpul meditației sau a relaxării absolute.
Dacă în somnul profund voiajul astral se face independent de voința noastră, în timpul relaxării sau meditației, inducem starea de voiaj astral. Rămâne întrebarea, ce este universul astral?loading...
S-ar putea să-ți mai placă și