Univers cu lumi paralele: In fiecare exista cate o copie de-a noastra

Cele mai multe cercetări efectuate în ultimii ani i-au împins pe oamenii de știință să afirme că viața se manifestă într-un multiunivers în care se găsesc mai multe lumi paralele. Chiar dacă pare de domeniul fantasticului, această teorie este în mare măsură confirmată în urma studiilor cu privire la teoria corzilor. În aceste fel se certifică faptul că există mai mult de cele 3 dimensiuni cunoscute și în fiecare dimensiune există o altă realitate unde acțiunea se produce diferit față de celelalte spații.

Până în prezent sunt cunoscute cinci modele viabile care nu au anomalii și care sunt compatibile cu un spațiu fizic cu zece dimensiuni, una temporală și nouă spațiale. Se crede că aceste cinci teorii nu reprezintă altceva decât diverse manifestări ale Universului.

În teoria stringurilor particulele elementare sunt alcătuite din stringuri (corzi sau sfori) aflate sub excitație. Stringurile trebuie să fie întinse sub tensiune, pentru a deveni excitate, dar aceste stringuri nu sunt prinse de un suport, ele plutesc în continuum-ul spațiu-timp.

Stringurile pot fi închise (sunt ca o bucată de sfoară sub formă de cerc) sau deschise (ca o bucată de sfoară), cele deschise se pot închide și ele devenind închise. Aceste stringuri interacționează unele cu altele în spațiu și timp rezultând particule elementare. Diferitele forme de interacțiune dintre stringuri dau proprietățile fizice ale particulei.

În consecință, se poate spune că dimensiunea timpului este similară pentru toate lumile paralele și doar spațiul poate să difere. În fiecare manifestare materia poate să fie identică, ceea ce înseamnă că dacă un om dispare dintr-o dimensiune el poate exista în celelalte.

multiunivers

Oamenii de știință mai susțin și că universul nostru este precum o bulă într-un spațiu infinit. În acest spațiu pot exista un număr impresionant de astfel de bule, chiar dacă până în prezent s-a demonstrat că există doar 9 astfel de bule sau dimensiuni.

Dacă există câte o versiune din fiecare dintre noi în fiecare dimensiune, ce se întâmplă atunci când copia moare într-o dimensiune? Există posibilitatea ca celelalte copii să-și continue viața independent și se pot explica și visele în care oamenii visează că mor. Dacă această presupunere este reală, deocamdată omenirea nu a ajuns la nivelul tehnologic care să-i permită să viziteze alte dimensiuni, dar cu siguranță că în viitor se vor clarifica aceste fapte.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)