Spiritualitate

UNDELE CEREBRALE SUNT CONTROLATE PRIN IMPLANTURI

Undele cerebrale sunt fluctuații ale potențialului energetic între diferitele părți ale creierului. Undele Delta corespund stării inconștiene. Undele Tetha și Alpha corespund stării onirice. La frontiera dintre starea de veghe și cea de vis se produc fenomenele Psi.

Electromagnetismul creierului este infuențat de activitatea geomagnetică, de cea solară sau de cea a planetelor.

Specialiștii au reușit o performanță care este considerată de excepție. O femeie paralizată de 55 de ani a reușit să controleze un avion de luptă F-35 cu ajutorul minții într-un simulator de zbor.

Jan Scheuemann a atins această performanță după doi ani de antrenament în cadrul Programului de Protecție Revoluționară al Agenției de Cercetare Avansată, DARPA.

Femeia a paralizat complet în anul 2003 din cauza unei boli neurodegenerative. Cercetătorii i-au montat doi electrozi pe cortexul motor, acea parte a creierului care controlează membrele superioare.

Toate părţile creierului comunică una cu alta, iar aceasta se face prin intermediul unui ansamblu foarte vast de mici „staţii” electrice – neuronii. Membrana lor prezintă pe faţa externă o încărcătură electrochimică pe care o eliberează, din nou şi din nou, sub forma a ceea ce se numeşte „potenţial de acţiune”.

loading...

Acesta călătoreşte apoi de-a lungul prelungirilor  neuronale numite axoni şi dendrite, până la alţi neuroni. Celulele nervoase acţionează la unison pentru a  genera gânduri şi mişcări, iar informaţia se răspândeşte prin reţele foarte fine, între diferitele părţi ale creierului şi spre organele de acţiune.

În prima fază, ea a învățat cum să controleze un braț robotizat cu ajutorul minții. După doi ani, a reușit să piloteze un avion de vânătoare cu ajutorul minții.

DARPA a investit 70 de milioane de dolari în acest proiect. Cercetătorii au creat un implant cu ajutorul căruia au putut urmări activitatea creierului în timp real. Peste 100000 de oameni trăiesc cu un asemenea implant cu care fac față bolii Parkinson.

loading...
To Top