Unde sunt planetele sumerienilor? A 12-a planetă

Sistemul Solar este compus dintr-un Soare și opt planete, fiecare cu sateliții săi. Acestea sunt informațiile pe care știința modernă ni le oferă în ziua de astăzi, dar în cele mai vechi timpuri, lucrurile nu erau chiar așa. Sumerienii susțineau că există în total 12 planete și mărturia acestei informații este sigiliul sumerian VA / 243.

Unde sunt planetele sumerienilor?

Sigiliul sumerian VA / 243 este o tabletă de lut, cu o vechime de peste 4500 de ani. Aceasta a fost făurită de vechii sumerieni și n ziua de astăzi este expusă la Vorderasiatische Abteilung , al Muzeului de Stat din Berlin.

Sigiliul a fost cercetat de faimosul specialist în cultura sumeriană, Zecharia Sitchin. Pornind de la această tabletă, Sitchin a publicat cartea ” Planeta a 12-a”, în care  a realizat o analiză amplă al acestui sigiliu și a prezentat numeroase informații cu privirela astronomia sumeriană.

Sigiliul sumerian VA / 243 este o reprezentare grafică, în care se pot vedea 12 planete. Trebuie menționat faptul că sumerienii considerau Soarele și Luna ca fiind planete. Astfel, pe acest sigiliu se observă cele 8 planete, pe care le cunoaștem în ziua de astăzi. La acestea, se adaugă Pluto, care a fost retrogradată de la rangul planetă.

Soarele este în centru și Luna se află chiar lângă Terra. La o adunare simplă, realizăm că sunt 11 planete sumeriene. În consecință lipsește una singură. Este cea mai mare dintre toate și nu a fost descoperită de oamenii de știință moderni. Fie nu mai există sau din alte motive.

Cu toate acestea, Sitchin a numit-o Planeta X sau Nibiru. S-au scris numeroase rânduri despre această planetă misterioasă, care a existat odinioară în Sistemul Solar și dintr-o dată a dispărut. Lucrurile sunt mai complicate de atât, pentru că ea nu ar fi dispărut în totalitate.

Loading...

Există cercetări actuale, care sugerează că un corp ceresc sau poate chiar o planetă imensă, trebuie să existe dincolo de Jupiter. Aceste concluzii au fost trase în urma descoperii unor perturbații inexplicabile. În esență, această planetă ar trebui să existe, dar nu există, atâta timp cânt nu este descoperită. Acest fapt este unul cât se poate de ciudat.

Ce știau sumerienii și noi nu știm?

Sitchin a fost un susținător înrăit al culturii sumeriene. Scriitorul spunea că sumerienii dețineau numeroase informații astronomice despre planetele din sistemul nostru solar.

Cu toate acestea, sumerienii susțineau că a mai existat o planetă, care a dispărut, pe care au numit-o Tiamat și babilonienii Marduk. Așadar această planetă apare în diverse culturi antice. În esență ea ar fi trebuit să existe, în urmă cu 4500 de ani. Această planetă s-ar fi ciocnit cu Nibiru, pentru ca mai apoi să se nască Terra. 

va243

Acest eveniment cosmic s-a petrecut în urmă cu zeci de milioane de ani sau chiar mai mult. Așadar, Nibiru a existat dintotdeauna în Sistemul Solar și nu avea cum să dispară în ultimii 4500 de ani, fără ca astronomii moderni să nu descopere acest fenomen.

Nibiru ar trebui să existe undeva acolo, dar de ce nu o descoperim? La această întrebare este aproape imposibil să răspundem. Ideea este că planetele nu se formează peste noapte și nici nu dispar în acest fel. Nibiru, Planeta X sau Planeta 9 trebuie să existe, dar din motive necunoscute nu o descoperim. Probabil că în viitorul apropiat se va face lumină cu privire la această planetă, descpre care sumerienii susțineau că este a zeilor creatori.

loading...

Comentariile sunt închise.