Take a fresh look at your lifestyle.

UNDE SE AFLĂ ROMÂNIA ÎN CERCETAREA SPAȚIALĂ?

Una dintre cele mai secrete misiuni sapațiale ale americanilor s-a finalizat în mai 2017 cu succes. Timp de 713 zile, un avion tip navetă spațială aparținând USS Air Force a orbitat în jurul Pământului.

A fost cea mai secretă misiune a americanilor, s-a derulat în modul cel mai secret și nu se cunoaște care a fost adevăratul scop al acestei misiuni.

Misiunea deține recordul de a fi cea mai lungă călătorie în spațiu, nava a fost pilotată automat și ghidată cu ajutorul unui GPS. Nava are o lungime de 8,8 metrri, o greutate de 5 tone și este dotată cu panouri care pot capta energia solară. Nava a fost construită de compania Boeing.

Mulți au considerat că nava a avut ca obiectiv spionarea unor țări din Orientul Mijlociu, China care testeaz noi arme nucleare, sau Coree de Nord. După finalizarea misiunii, NASA a declarat că misiunea a avut un caracter strict științific.

Cum poți să eviți spionajul realizat de sateliți, atunci când marile puteri ale lumii au lansat sute de sateliți, de o performanță uimitoare? Un astrofizician declara că spațiul nostru cosmic este plin cu sateliți de spionaj. Singura soluție pentru a evita această situație este să te retragi în baze militare subterane. Cu toate acestea, bazele pot fi reperate de sateliți, dar proiectele rămân departe de ochii curioșilor.

Loading...

Japonia dispune de sateliți de spionaj cu o putere mondială. Cu toate acestea, zona lor de interes rămâne Coreea de Nord, China și Pakistanul.

Sateliții sunt atât de performanți încât pot surprinde imagini ale unor obiecte care au dimensiuni de câțiva de centimetri. România este una dintre țările fără sateliți proprii.În anul 2012, secialiștii români au lansat un picosatelit care a costat 330000 de euro. A fost numit Goliat și era un cub cu latura de 10 centimetri și cântărea un kilogram. Specialiștii de la agenția ROSA au mediatizat evenimentul, susținând că va fi un succes, o nouă etapă în cercetarea spațială.

Proiectul a fost un eșec total. A transmis o singură dată și atunci eronat. S-a motivat eșecul prin faptul că picosatelitul era construit pentru o anumită orbită și a fost lansat greșit pe altă orbită.

Mai mult, componentele din care a fost fabricat nu au rezistat la radiații și s-au dezintegrat. Goliat a fost lansat de pe racheta Vega, odată cu alți cinci picosateliți fabricați în Polonia, Ungaria.

Din păcate pentru noi, ceilalți picosateliți au funcționat și au transmis date, în condițiile în care Ungaria a alocat 30000 de euro pentru fiecare picosatelit. De zece ori mai uin decât România.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și