Mistere

Unde este iadul?

Iadul este locul unde sufletele sunt pedepsite. Cei mai multi scriitori l-au definit ca fiind un loc întunecos, undeva în subsolul pământului sau chiar într-o caverna unde diavolii maltratează spiritele pedepsite de Dumnezeu. De asemenea iadul poate să se afle foarte bine şi într-o altă dimensiune, nimeni nu ştie cu exactitate unde. Important este că acest loc este guvernat de către Satana, care cu ajutorul mai multor diavoli, aplică felurite pedepse sufletelor care au păcătuit în decursul vieţii.

Sufletele damnate nu dețin corpuri fizice, dar percep foarte bine suferința și tortură iadului. Acest fapt permite ca suferința să fie la o intensitate maximă şi pentru o perioadă foarte lungă de timp. Din această cauză tortura şi durerea nu permit mutilarea sau deteriorarea corpului fizic, sufletele trăind veșnic exista posibilitatea ca pedeapsa să fie pentru o durată foarte mare de timp.

Unii scriitori medievali au încercat să impregneze ideea că pedepsele iadului sunt atât de dure încât sunt foarte greu de imaginat. De exemplu sufletele condamnate sunt biciuite cu sârmă ghimpată, fierte într-un cazan cu smoală, introduse într-o groapa cu vipere veninoase sau chiar trasul în ţeapă.

În Biblie, mai precis în capitolul Apocalipsei, scrie negru pe alb ca în cele din urmă demonii împreună cu sufletele condamnate vor fi pedepsiți.

Şi diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc şi de pucioasă, unde este şi fiara şi proorocul mincinos, şi vor fi chinuiţi acolo, zi şi noapte, în vecii vecilor. Apocalipsa 20,10

Chiar şi alte pasaje din Biblie susţin că demonii şi sufletele condamnate vor sfârşi în acelaşi mod. Acest lac de pucioasă, în realitate de sulf, mai este întâlnit şi sub denumirea de „lacul de foc” care arunca flăcările în sus. Sulful topit arde la o temperatură de 115 grade Celsius care înseamnă că este mult mai fierbinte decât apă clocotită.

loading...

iadul 300x175 - Unde este iadul?Conform tradițiilor populare, lacul de sulf sau pucioasa se afla în mijlocul iadului, care este situat într-o peșteră mare, undeva în interiorul pământului. Accesul la această cavernă se face printr-un tunel îngust care duce în cele din urmă în iad. Intrarea tunelului este bine ascunsă pentru că nimeni să nu o găsească, iar lungimea sa depășește câteva sute de kilometri. Acest fapt poate să însemne că iadul se găsește undeva aproape de miezul planetei.

Dar iadul ar putea să fie şi pe o altă planetă, aflată departe în Univers, sau chiar într-o altă dimensiune pe care doar sufletele o pot percepe. Această dimensiune este în afara spațiului şi a timpului.

Oamenii nu mai cred în existența iadului, sugerând că Dumnezeu nu este capabil să creeze un asemenea loc. Lucrurile nu stau chiar aşa pentru că însuși Iisus ne-a avertizat cu privire la un loc al suferinței cunoscut sub numele de iad. Cele două pasaje sugestive se regăsesc în Matei 5.29 şi Luca 16:19-31 care susțin cu tărie existenta locului pe care orice muritor trebuie să-l evite.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top