Descopera

Un viitor sumbru! ZIUA CÂND PĂMÂNTUL VA FI LA FEL CA MARTE

Cercetătorii trag un semnal de alarmă asupra fenomenului de diminuare a puterii câmpului magnetic terestru. În ultimii 200 de ani, magnetosfera a pierdut 15% din puterea sa.

Acest fenomen este în strânsă legătură cu inversarea polilor magnetici. V-ați întrebat ce se întâmplă dacă polii s-ar inversa?
Planeta rămâne fără protecție în fața vânturilor solare. Câmpului magnetic i-ar trebui un secol ca să se redreseze, în condițiile în care polii s-ar inversa.

În toată această perioadă de 100 de ani, cancerul de piele ar face ravagii. O altă consecință la fel de dramatică este cea legată de rețeaua electrică. Ce ar însemna pentru omenire dacă aceasta nu ar mai funcționa?

Până de curând, se susținea că, încălzirea globală este cauzată de CO2, bioxidul de carbon. S-a constatat că, fenomenul de încălzire este cauzat de radiațiile solare care trec mult mai ușor prin stratul de ozon, care a fost afectat în urma acestor fenomene.

Inversarea polilor are loc o dată la 300000 de ani. În prima fază, un milion de persoane vor muri din cauza emisiei radioactive care provine din cosmos.

Acest fenomen de inversare a polilor a avut loc și pe planeta Marte, care în urma acestui fenomen a devenit un deșert. Atmosfera marțiană a fost distrusă și o dată cu ea și toate formele de viață.

Câmpul magnetic al Pământului reacționează ca o buclă. Ne protejează de razele cosmice și de vânturile solare. Câmpul magnetic este la fel de important ca și apa sau oxigenul.

Câmpul magnetic poate fi comparat cu un flux care se schimbă. Și polii magnetici își schimbă poziția. Ultima lor mișcare a avut loc în Epoca pietrei.

Pentru a înțelege și a analiza aceste fenomene în anul 2013 a fost lansat proiectul Swarm. Au fost lansați trei sateliți pe orbita terestră cu scopul de a cartografia semnalele magnetice emise în diferite zone ale planetei. În funcție de datele oferite de sateliți a fost realizată o hartă a câmpului magnetic.

Modificări majore s-au înregistrat în partea de nord a continentului american, o diminuare de 3,5%, și o creștere cu 2% în Asia. Cea mai mare scădere a câmpului magnetic s-a înregistrat în America de Sud. Polul nord magnetic migrează către Asia cu o viteză relativ mare.

Astronomii au descoperit un obiect plutind liber la 150 de ani lumina de Pamant - Un viitor sumbru! ZIUA CÂND PĂMÂNTUL VA FI LA FEL CA MARTE

Cauza acestor fenomene? Specialiștii presupun că oceanul de fier lichid care constituie nucleul extern al planetei, se agită sub scoarța terestră, generând curenți electrici care alimentează câmpul magnetic.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top