Descopera

Un test simplu iti spune cat mai ai de trait!

Există o modalitate facilă prin care poţi afla cât mai ai de trăit, susțin specialiștii brazilieni. Aceasta constă în efectuarea unui exercițiu destul de simplu la prima vedere, dar complicat atunci când este practicat. Tot ceea ce trebuie să faci este să stai în picioare și să încerci să te așezi. În funcție de modalitatea în care execuți exercițiul îți poți da seama câți ani mai ai de trăit.

Inițial, studiul s-a bazat pe 2002 voluntari cu vârste diferite, care au fost puși să execute exerciţiul pentru o perioadă de timp. Cei care s-au ajutat fie de mâini, coate sau genunchi au primit note mai mici, fapt pentru care prognoza de viață le-a fost scurtată. Execițiul în sine reflectă puterea musculară, coordonarea, echilibrul și flexibilitatea, atribute necesare pentru viața de zi cu zi. Când aceste patru calități nu se mai întâlnesc, corpul dă dovadă de slăbiciune, fapt pentru care moartea urmează să survină în cel mult 6 ani.

Aceasta a fost concluzia oamenilor de știință brazilieni, care au observat că peste 170 de persoane, din grupul de voluntari, și-au pierdut viața într-un timp relativ scurt după încheierea experimentului. Aceste persoane erau de vârste diferite și au fost cei care au primit notele cele mai mici atunci când au fost puși să efectueze exercițiul vital.

Exerciţiul implică două repetări și de fiecare dată atunci când un participant s-a ajutat fie de mâini, coate sau genunchi pentru a se așeza a fost penalizat de la 0,5 până la 5 puncte. Participanții care au obţinut 0 puncte au un risc de până la 7 ori să moară în următoarea perioadă, cei care au obținut 3.5 -5.5, riscul de deces le scade la circa 3 ori față de cei cu 0 puncte, iar cei cu 10 puncte nu sunt supuși niciunui risc.

Pentru testarea abilităților personale puteți să practicați exercițiul și acasă, după modelul din videoclipul alăturat.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top