Mozaic

Un telescop din Australia a interceptat un semnal extraterestru

Un telescop din Australia, care a fost recent dat în funcțiune, a interceptat un semnal straniu, pe care oamenii de știință nu îl pot explica. Se crede că este vorba despre un semn de la extratereștrii.

La doar patru zile după ce telescopul Australian Square Kilometer Array Pathfinder Telescope, prescurtat ASKAP. un semnal misterios a fost recepționat. Specialiștii au declarat că este vorba despre un semnal de tip Fast Radio Burst, care nu poate fi explicat din punct de vedere științific.

Acest tip de semnal durează doar câteva milisecunde și provine dintr-o zonă extrem de îndepărtată a Universului. Oamenii de știință susțin că astfel de semnale nu se pot explica și originea lor este incertă. Din acest motiv, se crede că ar putea să fie vorba despre un mesaj extraterestru.

Chiar și așa, știința de pe Terra nu permite momentan decodificarea semnalelor de tip FRB și cu atât mai puțin identificarea sursei sau originii sale. Astfel de semnale au mai fost captate de-a lungul timpului și la fel ca și acum au stârnit numeroase controverse.

Toate emisiile durează doar câteva milisecunde și provin din afara galaxiei noastre. Primul FRB înregistrat de telescoapele radio a fost în anul 2007. Însă a mai durat câțiva ani până când astronomii au căzut de acord că acesta este real și nu este o eroare a instrumentelor telescopului.

ASKAP - Un telescop din Australia a interceptat un semnal extraterestru

De atunci și până acum tehnologiile folosite s-au îmbunătățit, potrivit acestuia, iar repetivitatea semnalului de acum, este o dovadă clară a faptului că ceva le produce acolo, departe în spațiul cosmic. Cu toate acestea, este nevoie de încă câțiva ani pentru ca misterul acestor semnale să fie elucidat.

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top