Un supervulcan este pregătit să erupă! Va face milioane de victime

Un supervulcan este pregătit să erupă! Va face milioane de victime

Un supervulcan submarin, aflat în apropierea zone de coastă a Japoniei se pregătește să erupă. Nu se știe precis când se va petrece marele eveniment, dar se preconizează sute de mii de morți și pagube materiale incredibil de mari.

Oamenii de știință susțin că supervulcanul a erupt în urmă cu peste 7300 de ani și atunci a modificat întreaga zonă și atunci s-a format caldeira Kikai, din zona arhipelagului Ōsumi. De data aceasta, specialiștii japonezi au descoperit numeroase semne care arată o iminentă erupție. Vulcanul se află în vecinătatea zonei de coastă japoneze și a fost descoperit un dom de magmă imens.

Conform studiilor recente, lava acumulată are o înălțime de peste 600 de metri și se află la circa 30 de metri de suprafața apei. Testele preliminare au dus la detectarea riolitului, o rocă care indică prezența lavei. Acesta este motivul pentru care oamenii de știință susțin că în perioada următoare există posibilitatea ca supervulcanul submarin să erupă și atunci apocalipsa se va declanșa în zonă.

Într-o expediție științifică ce se va desfășura în martie 2018, oamenii de știință vor utiliza reflexia seismică și roboții subacvatici, pentru a obține mai multe date relative la modul în care s-a format caldeira și la mecanismele care ar putea determina o nouă erupție.

Kikai

Mai mult de atât se vorbește despre o iarnă vulcanică, care se va instala în zonă, pentru mai mulți ani, după ce se va produce erupția. Se preconizează sute de mii de morți și pagube materiale extrem de mari.

Ce înseamna iarna vulcanică?

Iarna vulcanică se definește prin momentul de după explozia propriu-zisă. Cenușa rezultată din erupția vulcanică acoperă cerul pentru o perioadă lungă de timp și astfel razele soarelui nu vor mai atinge pământul. Această iarnă poate să dureze ani sau char zeci de ani, ceea ce înseamnă că în zona respectivă, adică pe întreg teritoriul Japoniei, viața va mai putea exista în forma sa normală.

CATEGORIES
TAGS
Share This
>