Descopera

Un supercoputer a generat activitatea creierului dintr-o secundă în 40 de minute

O simulare precisă a creierului uman a fost realizată cu ajutorul unui supercomputer în Japonia. Procesul realizat într-o singura secundă în creier a reușit a fi calculat de tehnica actuală în 40 de minute.

Oamenii de știință au vrut să afle mai multe despre complexitatea creierului uman și au folosit unul dintre cele mai puternice calculatoare din lume pentru a simula activitatea creierului uman. Calculatorul folosit se numește K și este dotat cu 705024 nuclee și 1,4 milioane de GB de RAM, dar i-a luat puțin peste 40 de minute să genereze activitatea pe care creierul uman o procesează doar într-o singură secundă.

Acest rezultat este unul de-a dreptul fantastic pentru că în acest fel s-a putut stabili nivelul tehnologic actual. Astfel, tehnologia umană se află departe de ceea ce înseamnă viața și mai ales complexitatea unui organ atât de sofistica precum este creierul uman.

Până în prezent s-a crezut că act tip de calculatoare, care sunt capabile să realizeze un quintillion de operații în virgula mobilă, sunt la fel de performante precum creierul uman. Această teorie pare să nu fie veridică, mai mult de atât procesul evoluției pare să se afle la o distanță considerabilă față de tehnologia de care dispune omenire în prezent.

În creier sunt în jur de o sută de miliarde de neuroni. Creierul foloseşte în jur de 17% din întreaga energie a corpului şi 20% din oxigen, deşi reprezintă doar 2% din masă totală a corpului. El produce 10-23 de waţi atunci când eşti treaz, îndeajuns cât să aprindă un bec. Consta, 75%, în apă, având peste 100 de trilioane de sinapse care conectează neuronii şi destul spaţiu de stocare a informaţiilor încât să încapă întreg conţinutul Enciclopediei Britanice de 5 ori.

creier - Un supercoputer a generat activitatea creierului dintr-o secundă în 40 de minute

În momentul actual, niciun un calculator nu poate egala performanţa creierului omului, dar cu toate acestea Intel și-a propus ca până în anul 2018 să creeze un astfel de calculator.

loading...

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top