Mistere

Stiinta

Un studiu demonstrează că toți oamenii au puteri paranormale de care nu sunt conștienți

3views

Potrivit unui nou studiu, toți oamenii sunt echipați cu puteri psihice sau paranormale pe care de cele mai multe ori le ignoră sau pur și simplu nu știu să profite de ele.

Daryl Bem psiholog în cadrul Universității Cornell , New York, a efectuat numeroase experimente care implică creierul uman, dar și puterile paranormale pe care acesta le deține. Aceste puteri constau în prezicerea viitorului, anticiparea sa, precum și influențarea în mod decisiv a evenimentelor care implică persoana respectivă și care se pot petrece chiar la ani distanță în viitor.

Concluzia omului de știință este una impresionantă și a fost trasă în urma studierii unui grup de 1000 de voluntari din diverse țări ale lumii.

Inițial, voluntarilor le-a fost oferit un set de cuvinte pe care trebuia să-l memoreze și apoi să și-l amintească. Apoi, au puși să asculte mai multe cuvinte alese la întâmplare, după care au fost puși să rescrie cuvintele din setul inițial. Puțini au fost cei care și-au amintit mai multe cuvinte, ceea ce înseamnă că memoria lor a fost afectată de un eveniment viitor.

Ulterior, voluntarii au fost rugați să aleagă de pe un monitor negru, în spatele căruia erau ascunse două imagini, pe cea mai erotică dintre ele. Straniu sau nu, cei mai mulți au reușit să aleagă imaginea corectă, chiar dacă nu o văzuseră niciodată. Imaginile se schimbau aleatoriu de fiecare dată când un alt subiect era pus să aleagă. Experimentul s-a desfășurat de mai multe ori și de fiecare dată voluntarii au fost capabili să citească intențiile calculatorului.

Loading...

Aceste două experimente au demonstrat, în primul caz că atunci când un eveniment viitor influențează dramatic prezentul este imposibil ca o persoană să-și mai dea seama despre ceea ce se poate petrece, dar în al doilea caz, creierul uman poate anticipa ceea ce va urma dacă nu este influențat de un stimul puternic.

creier

Bem este convins că acest organ fantastic cu care este dotat orice om, are capacități incredibile sau chiar puteri paranormale de care foarte puțini dintre oameni sunt conștienți. Aceste puteri se află în stare latentă și doar în cazul în care există un antrenament riguros pot fi reactivate. Așadar, în acest context, viitorul nu pare să fie atât de misterios pe cât suntem obișnuiți să credem, ci poate să devină într-o zi o carte deschisă pentru toți oamenii de pe această planetă.

loading...