Mistere

Descopera

Un raport ii condamna pe reprezentantii Vaticanului de acte homosexuale greu de imaginat

0views

Un raport cu iz de cancan descoperit de presa italiană aduce alte mărturii șocante despre viața cardinalilor de la Vatican. Aceste fapte catalogate subumane de învățăturile bisericești au contribuit definitiv la decizia luată de Papa Benedict al XVI-lea atunci când și-a depus demisia de onoare.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a refuzat să comenteze anumite pasaje din acest raport secret, descoperit de jurnaliștii de la publicația La Republica, care îi incriminează de comportamente homosexuale ieșite din comun pe o parte din preoții Vaticanului.

Potrivit publicației italiene, raportul cuprinde peste 300 de pagini, în care sunt consemnate fapte greu de imaginat săvârșite de cei mai mulți dintre preoții catolici. Aceștia sunt acuzați că au încălcat cu precădere două din cele zece porunci. Porunca a șaptea în concepția catolică susține „Să nu fii desfrânat” și este interpretată și în sensul să nu întreții relații homosexuale, iar cea de-a opta îi învaţă pe credincioși să nu fure.

În acest fel, misteriosul raport se învârte între acuzațiile de furt, cât și de homosexualitate de care cei mai mulți cardinali de la Vatican sunt acuzați. Acest comportament nu este demn de un preot, chiar dacă Vaticanul nu condamnă homosexualitatea, nici nu o acceptă mai ales când vine vorba despre reprezentanții lui Dumnezeu. Este împotriva firii umane, fapt pentru care încălcarea celei de-a șaptea porunci este un fapt degradant din toate punctele de vedere.

Cardinalul Tarcisio Bertone

Pentru desăvârșirea actelor homosexuale, au fost indicate o serii de locații din jurul Romei, unde preoții Vaticanului își trăiau viața la cote maxime. Acestea includ mai multe vile din împrejurimile capitalei italiene, saune subterane construite special pentru dezmăț, saloane de înfrumusețare, cât și reședința unui preot din provincie.

Loading...

Raportul a fost întocmit de o comisie delegată chiar de Papa Benedict al XVI-lea, formată dintr-un cardinal de origine spaniolă, Julian Herranz, asistat de Cardinalul Salvatore De Giorgi și Arhiepiscopul Jozef Tomko.

Se pare că acest raport l-a determinat pe Papa Benedict al XVI-lea să demisioneze, susținând că ceea ce se petrece la Vatican nu este în conformitate cu ideea pe care o propune religia, iar aceste fapte nu vor duce decât la destrămarea Bisericii.

 

 

loading...