Un post de radio fantomă trimite mesaje misterioase din 1970. Nimeni nu știe despre ce este vorba

Unul dintre cele mai mari mistere din St Petersburg, Rusia, este postul de radio fantomă, care din 1970 și până în prezent, transmite sunete ciudate și uneori litere și cifre, aparent fără sens.

Un bâzâit ciudat, se poate auzi în fiecare zi, în St Petersburg, pe frecvență 4625 kHz. Este vorba despre transmisia bizară a unui post de radio fantomă, așa cum a fost numit, care ridică numeroase semne de întrebare și suspiciuni în rândul cetățenilor ruși.

Pentru prima dată sunetul ciudat a fost auzit la începutul anului 1970 și de atunci a continuat până în prezent. Nimeni nu poate spune cu exactitate cine se află în spatele transmisiei, care a fost supranumită „Buzzer” sauMDZhB” și care este rolul său exact. De ce sunt transmise mesaje sub forma unor sunete inexplicabile, iar alte ori se aud cifre și litere în limba rusă?

Pentru a explica această transmisie radio misterioasă, s-au născut mai multe teorii. Una dintre ele susține că este vorba despre o frecvență de pe care se pot activa bombele atomice, în cazul în care Rusia este atacată. O alta vorbește despre serviciile secrete rusești, care astfel trimit mesaje codificate în anumite locuri din Rusia.

Profesorul David Stupples, expert în semnalele de informații de la City University din Londra, susține că ” nu există nicio informație cu privire la acest semnal ”. Interesant este faptul că semnalul s-a schimbat de nenumărate ori în ultimii ani, ceea ce semnifică că mesajele codificate sunt s-au modificat și ele la rândul lor.

Loading...

Se crede că poate fi vorba și despre o rețea de spioni ruși, care sunt instruiți și li se comunică mesaje importante pe această cale. Un fenomen notabil s-a petrecut în 2013, când Maris Goldmanis, un pasionat în domeniul telecomunicațiilor, a auzit un mesaj ciudat pe care a putut să-l decodifice. Acesta a fost transmis sub forma ” … enejekdhejenw …, adică ” comanda 135 pornită”. Se crede că a fost vorba despre un îndemn la luptă.

Text preluat și adaptat: Express.co.ukloading...
S-ar putea să-ți mai placă și