Mistere

Stiinta

Un pacient vindecat de SIDA da sperante cercetatorilor

0views

Lupta împotriva uneia dintre cele mai de temut maladii care atacă sistemul imunitar iremediabil, SIDA, caracterizată prin infecții oportuniste, neoplasme, disfuncții neurologice și o mare varietate de alte sindromuri, a devenit scopul principal al multor oameni de știință.

O premieră mondială constituie cazul Timothy Brown, primul bolnav de SIDA din lume care reușește să se vindece de celebra afecțiune. Prezentat sugestiv capacientul din Berlin“, Brown, de origine americană, a fost diagnosticat cu HIV pozitiv în anul 1995. Şapte ani mai târziu, el a fost diagnosticat şi cu leucemie. În urma  unui transplant de celule stem, Brown devine prima persoană din lume care se vindecă de SIDA, dar şi de leucemie.

În cadrul celei de-a 17-a ediţii a festivalului intonational, HIV & Emerging Infectious Diseases (Isheid), care reuneşte pe cei mai prestigioşi medici din toată lumea, a fost prezentat detaliat cazuluipacientului din Berlin“.

“Visul meu nu a fost să fiu primul om vindecat, ci să pot spune că noi toţi suntem vindecaţi”, a declarat Brown în faţa unui public numeros.

În urma acestui succes, medicii din întreaga lume spera că tratamentul va deveni disponibil în cel mai scurt timp. În urmă a doua transplanturi de măduvă osoasă, leucemia a fost înlăturată din corpul bolnavului în doar 600 de zile. Acesta poate fi considerat un miracol în lupta nemărginită împotriva unor maladii necruţătoare. De la dispariţia virusului din organism, în anul 2007, nu au mai existat urme ale acestuia, fapt pentru care medicii l-au declarat sănătos.

Loading...

Singura problemă cu care se confruntă medicii este faptul că nu există suficienţi donatori pentru a-i trata pe cei 34 de milioane de bolnavi de pe întreaga planeta. Cu toate acestea, cercetările specialiştilor nu vor înceta, iar în prezent speranţa vindecării a doua maladii devastatoare, leucemia şi SIDA, oferă încrederea necesară bolnavilor.

loading...