Un oraș imens și mai multe structuri în formă de piramidă găsite pe fundul Lacului Fuxian din China

Un oraș imens și mai multe structuri în formă de piramidă găsite pe fundul Lacului Fuxian din China

Arheologii au descoperit recent rămășițele unui grup de clădiri vechi în partea de jos a lacului Fuxian din provincia Yunnan, China.

De asemenea, au fost găsite pietre cu sculpturi care pot fi clasificate ca misterioase . Aceste constatări pun la îndoială ipotezele anterioare ale experților. Conform ziarelor chineze, înregistrat în documentele istorice a fost un oraș numit Yuyuan.

Yuyuan a fost fondat în timpul dinastiei Han occidentale din 206 î.H. până în anul 24 d.Hr. Yuyuan a dispărut din istoricul Chinei în timpul dinastiei Sui și Tang din 589 AD până în 907 d.Hr. O legendă susține că orașul s-a scufundat în Lacul Fuxian, dar nimeni nu poate confirma cu exactitate acest lucru.

Un oraș antic nedocumentat?

Această descoperire recente sugerează cu totul și cu totul altceva, deoarece rămășițele clădirilor sunt din piatră. Clădirile Yuyuan s-au dovedit a fi în mare parte construite din lemn, iar cele de pe fundul lacului sunt din pietre masive.

Cu ajutorul analizelor cu sonarul, s-a arătat că arhitectura descoperită în partea de jos a lacului Fuxian acoperă circa 2,4 kilometri pătrați. Acesta constituie un oraș mare, care nu a fost niciodată documentat în istorie .

O piramidă și sculpturi enigmatice

De asemenea, s-au descoperit pe fundul lacului rămășițele unei piramide considerate a fi mai complexe decât faimoasele piramide egiptene.

Una dintre numeroasele pietre descoperite a atras atenția specialiștilor. Pe partea superioară din dreapta a pietrei se află un cerc mic care a fost sculptat cu șapte linii radiale care îl înconjoară. Această sculptură seamănă cu soarele. Un cerc mai mic este sculptat pe partea stângă a aceleiași pietre, dar cu doar patru linii radiale.

Aceste tipuri de sculpturi sunt considerate rare de experți și se estimează că au peste 1800 de ani. Nu există asemenea sculpturi similare în acest interval de timp.

De asemenea, pe pietre sunt sculpturi asemănătoare cu măștile. Aceste măști nu seamănă cu măștile făcute pentru oameni pe baza mărcilor dinților.

Experții sunt confuzi în privința a ceea ce înseamnă aceste constatări, deoarece sunt necesare mai multe cercetări.

CATEGORIES
Share This
>