Mistere

Un oras antic scufundat a fost descoperit. Sa fie oare Atlantida?

O echipă de cercetători, care a explorat coastele vestice Cubaneze a descoperit ruinele unui oraș antic. La doar câteva sute de metri de țărm, scufundat de foarte multă vreme, se află un oraș complex care după spusele specialiștilor este de-a dreptul fascinant.

Pentru determinarea acestei descoperiri s-a folosit un sonar sofisticat cu care s-a putut scana o zonă vastă la o adâncime de aproximativ 650 metri. Ceea ce le-a relevat aparatura de ultimă generație este peste puterea de înțelegere a oricui pentru că în adâncuri se află mai multe piramide, construcții similare cu Sfinxul din Egipt și foarte multe temple.

cuba4 - Un oras antic scufundat a fost descoperit. Sa fie oare Atlantida?

Advanced Digital Communications este o companie Canadiană care a fost angajată de guvernul lui Fidel castro pentru explorarea apelor Cubaneze. Astfel, această descoperire importantă a devenit posibilă. Inițial specialiștii au scanat apa pentru a determina forma fundului oceanului și în acea clipă mai multe structuri ciudate au apărut în imaginile de pe scaner. În acel moment, uluirea s-a văzut pe chipul cercetătorilor, care și-au dat seamă că sunt pe punctul de a descoperi un întreg oraș scufundat.

La câteva luni după ce descoperirea a fost efectuată, specialiștii au trimis un robot submarin pentru a identifica structurile subacvatice. Din datele colectate, clădirile sunt construite din blocuri imense de granit. Unele au forma unei piramide, în timp ce celelalte sunt circulare.

oras subacvatic - Un oras antic scufundat a fost descoperit. Sa fie oare Atlantida?

Am descoperit un oraș impresionant cu structuri deosebite. Nu știm până în prezent cât de importantă este această descoperire și nici cărei culturi să atribuim acest oraș străvechi„, a declarat Paulina Zelitsky, unul dintre oamenii de ştiinţă care au efectuat spectaculoasa descoperire.

În opinia oamenilor de știință, orașul subacvatic are o vechime de peste 6000 de ani, ceea ce înseamnă că piramidele au fost construite pe teritoriul cubanez cu aproximativ 1500 de ani mai devreme decât în Egipt. Să fie oare vorba despre Atlantida?

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top