Un obiect necunoscut se îndreaptă spre Centura Kuiper! Specialiștii sunt îngrijorați de meteoriți ucigași

Un obiect necunoscut se îndreaptă spre Centura Kuiper! Specialiștii sunt îngrijorați de meteoriți ucigași

Oamenii de știință de la Universitatea din Arizona au avertizat asupra unui nou pericol cosmic care amenință viitorul Pământului. Este vorba despre o planetă, care rătăcește prin spațiu și nimeni nu știe cu exactitate unde este. Odată ajunsă în Centura Kuiper, aceasta poate influența numeroși asteroizi să-și schimbe comportamentul și să se îndrepte către planeta noastră.

Echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Arizona, condus de Kat Volk cercetator principal de Stiinte Planetare, a descoperit că orbita acestui corp ceresc necunoscut, care ar putea avea dimensiunea ca Marte, ar fi în marginea exterioară a Centurii Kuiper.

Oamenii de știință presupun că această planetă fugară poate intra în Centura Kuiper. Odată ajunsă acolo, planeta, prin gravitația sa, poate influența asteroizi și cometele să-și schimbe comportamentul. Astfel, într-o perioadă scurtă de timp, Terra, cât și celelalte planete din Sistemul Solar, s-ar putea trezi bombardate de zeci sau sute de asteroizi.

Planeta X sau o altă planetă?

În cercetarea efectuată de către Kat Volk și Renu Malhotra de la Universitatea din Arizona, se prezintă dovezi foarte clare că o planetă necunoscută se află la marginea Sistemului Solar. Se presupune că această planetă ar avea masa între cea a Terrei și cea a planetei Marte. Deci, este o planetă asemănătoare cu Terra, dar cu toate acestea, ea poate produce un rău major pentru viața de aici.

Resturile rămase de la formarea Sistemului Solar se află acum în ceea ce cunoaștem sub numele de Centura Kuiper. Aici există numeroase zone, supranumite de specialiști planuri invariabile. Se crede că ceva (probabil o planetă) a trecut prin aceste zone, motiv pentru care a creat înclinațiile despre care au scris specialiștii americani. Aceasta este dovada că clară că o planetă sau un obiect foarte mare se află în acest moment dincolo de Centura Kuiper.

 Dr. Volk si Dr. Malhotra, remarcat faptul că aceste înclinații sunt de aproximativ opt grade. Cu alte cuvinte, ceva necunoscut distruge planul mediu orbital al sistemului solar, și dacă-l apropie pe interior, va exista un real pericol pentru Pământ.

Deocamdată, nimeni nu poate să spună cu exactitate dacă aceasta este faimoasa Planetă X, pe care o caută toată lumea astronomică de mai bine de 100 de ani. Cert este că acolo se află un obiect extrem de mare, care poate pune în pericol viața de pe Terra.

CATEGORIES
TAGS
Share This