The news is by your side.

Un nou studiu indica faptul ca usturoiul reduce cu 50% riscul imbolnavirii de cancer

Un nou studiu efectuat de cercetătorii chinezi demonstrează că persoanele care consumă usturoi regulat sunt ferite de a se îmbolnăvi de cancer.

Usturoiul este un medicament natural, care ajută la vindecarea nenumăratelor afecțiuni. Oamenii de știință din cadrul Centrului Provincial de Control al Maladiilor din Jiangsu au realizat un studiu asupra consumului de usturoi. Concluziile au fost impresionante, pentru că de exemplu în cazul fumătorilor, consumul de usturoi scade dramatic șansele îmbolnăvirii de cancer pulmonar.

S-a stabilit că odată introdus în organism, usturoiul elimină o substanță numită alicină. Aceasta are rolul de a împiedica dezvoltarea celulelor canceroase și chiar de a combate în unele cazuri cumplita maladie. Radicalii liberi din organism sunt reduși și în acest fel, șansele îmbolnăvirii de diverse forme de cancer scade considerabil.

Studiul a fost demarat în anul 2003, de când au fost monitorizați 4500 de subiecți diagnosticați cu diferite forme de cancer și 4500 de persoane sănătoase. În dieta lor obișnuită a fost inclus și usturoiul în stare crudă. După diferite perioade de timp, au fost efectuate monitorizări ale nivelului bolii, în cazul celor suferind de cancer, și analize amănunțite în cazul celor sănătoși.

Savanții au ajuns șa concluzia că doar prin consumul de usturoi șansele de îmbolnăvire cu cancer scad până la aproximativ 50%. Acest procent este unul important și probabil că în viitorul apropiat se pot dezvolta și anumite medicamente din substanțele conținute de usturoi pentru a trata definitiv cancerul.

Uimitor este faptul că cu toate că există mai multe semnale cu privire la anumite substanțe care pot vindeca cancerul, nu numai că niciun tratament optim nu este dezvoltat, dar și rata îmbolnăvirii în rândul populației crește constant. În prezent, unul din doi bărbați este pasibil să se îmbolnăvească de cancer și unul din patru să moară de această boală. În rândul femeilor, una din trei are șansa să se îmbolnăvească de cancer și una din cinci moare de această boală.

Cauza dezvoltării acestei boli se referă la bombardamentul constant al produselor care conțin diverși agenți chimici sau chiar diverși aditivi alimentari care introduși în organism provoacă mari dezechilibre și în cele din urmă cancerul.

usturoi-333x250 Un nou studiu indica faptul ca usturoiul reduce cu 50% riscul imbolnavirii de cancer

Educarea populației pentru adoptarea unui stil de viață echilibrat este o măsură pe care trebuie s-o ia orice guvern din această lume. Dacă niciun tratament nu va fi descoperit în următoarea perioadă și nici modificarea stilului de viața nu se va schimba, în 50 de ani putem asista la decimarea masivă a populației globului.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și