Un meteorit martian poate confirma existenta vietii in trecutul indepartat al planetei

Un meteorit, care a căzut în Africa în anul 2011, confirmă teoria că în trecutul îndepărtat planeta Marte a întrunit condiții pentru a susține viața. Meteoritul, denumitNWA (Nortwest Africa) 7034″ şi supranumitBlack Beauty” a fost cumpărat de cercetători de la un bărbat din Maroc pentru o sună importantă de bani. Acest meteorit este unul de o importanță crucială pentru că poartă o parte din istoria planetei Marte.

Spre deosebire de ceilalți meteoriți marțieni, acesta datează de circa 2 miliarde de ani și în compoziția să se regăsesc molecule de apă de circa 15 ori mai multe decât există în prezent în solul de pe Marte. Acest fapt este de-a dreptul important pentru că în acest fel se confirmă faptul că în trecutul îndepărtat Marte a întrunit toate condițiile necesare vieții.

Acest meteorit ne spune povestea vulcanilor de pe Marte, dar și despre condițiile de acum 2 miliarde de ani. Meteoritul conţine mai ales izotopi de oxigen, într-un amestec diferit faţă de structura celorlalţi meteoriţi marţieni şi ar putea proveni dintr-o interacţiune cu atmosfera lui Marte„, susține Carl Agee, un specialist NASA.

În acest fel, putem să credem că acum circa 2 miliarde de ani, dacă condițiile optime pe Marte au fost întrunite și anumite forme de viață ar fi existat. Nu se poate preciza dacă omuleții verzi au existat cu adevărat, dar anumite forme simple de viață cu siguranță că au fost.

meteorit marte

Specialiștii sunt de părere că meteoritul va dezvălui și alte surprize în momentul în care va fi studiat din toate punctele de vedere. De asemenea, este un etalon important în studiile pe care rover-ul Curiosity le efectuează pe Marte. Prin comparație, datele de acum 2 miliarde de ani cu cele de acum, pot întruchipa teorii interesante despre evoluția acestei planete. Cel mai important aspect este ca cercetătorii să găsească și să înțeleagă cauza pentru care apa a dispărut și probabil inclusiv viața de pe Marte.

Loading...loading...
S-ar putea să-ți mai placă și