Take a fresh look at your lifestyle.

Un mar pe zi iti salveaza arterele

Cercetătorii americani dela Universitatea de Stat Ohio (Ohio State University) împreuna cu o echipă de experţi de la Centrul de Cercetare-Dezvoltare Agricolă al statului Ohio, au realizat un studiu interesant prin care au dovedit avantajele incontestabile pe care la are consumul de mere asupra inimii. Aceştia au constata faptul că dacă se consumă un măr pe zi timp de 4 săptămâni poate reduce cu 40 % prezenţa în sânge a unor substanţe care duc la rigidizarea arterelor.

Liderul studiului, Robert Di Silvestro, a declarat că şi pastilele care conţin polifenol (un tip de antioxidant aflat şi în mere) au un efect similar însă mai puţin pronunţat spre deosebire de mere. De asemenea, merele pot reduce foarte mult cantitatea de lipoproteine din sânge, aşa numitul colesterol.

Lipoproteinele reacţionează cu radicalii liberi şi oxidează, prin urmare, creşte densitatea colesterolului, fapt ce poate duce la înmulţirea proceselor inflamatorii, lucru care la rândul lui poate provoca leziuni tisulare sau rigidizarea arterelor.

Am observat efectul incredibil pe care l-a avut consumul unui singur măr asupra oxidării lipoproteinelor!” a spus Di Silvestro.

Di Silvestro ne asigură de faptul că un măr pe zi are un efect mult mai bun asupra organismului faţă de alte alimente care conţin antioxidanţi, roşiile sau ceaiul verde de exemplu.

Loading...

Nu toţi antioxidanţii au aceleaşi efecte cum au cei din măr, declară omul de ştiinţă. Merele conţin unele substanţe cu acest efect specific. Prin urmare, s-a concluzionat faptul că fructele sunt printre cele mai benefice asupra sănătăţii organismului. Cu menţiunea de a fi consumate crude!

loading...