Spiritualitate

Un maestru taoist explică sursa problemelor din ziua de astăzi

Căutarea rădăcinilor problemelor din ziua de astăzi este o provocare fără limite. Haosul și suferința socială fac parte dintr-o agendă bine stabilită, pe care unii oameni o promovează fără remușcare.

Diviziunea și frustrarea produc și mai multă diviziune și frustrare. Suferința și neajunsurile se află într-un carusel, care cu cât se învârte mai mult cu atât crește complexitatea acestor idei existențiale, iar omul se îndepărtează de esența vieții, care conform textelor străvechi are la bază armonia și viața pașnică.

Soluția I Ching?

Înțelepciunea I Ching este indispensabilă în aceste vremuri, oferind o perspectivă în înțelegerea și gestionarea problemelor, care ne macină în întregime. I Ching nu este o dogmă și nici o doctrină, ci, poate, modalitatea prin care echilibrul ar putea să fie atins.

Este doar un studiu aprofundat, al oamenilor care au trăit în trecut și care, datorită vremurilor respective, au reușit să recunoască mai ușor modelele lumii. Este un set deorientări străvechi care au fost dezvoltate înainte ca viața umană să devină atât de complicată: fără să se folosească metode primitive, ci unele extrem de simple, care ar putea rezolva probleme complexe.

Sursa problemelor și rezolvarea lor

În prefața operei, Cartea Schimbărilor și Adevărul neschimbător, o traducere a vechiului I Ching , maestrul modern taoist Hua Ching Ni, oferă o serie de soluții pentru problemele vieții actuale. Înțelepciunea din interior este de mare ajutor pentru cei care caută claritate interioară, auto-descoperire și auto-aliniere într-o epocă în care viața este pe turnantă nefavorabilă.

Maestrul susține că în această epocă, când progresul tehnologic este unul fantastic intervine ideea auto-distrugerii. Nimic din viața umană nu poate rămâne neatins din explorarea și curiozitatea omului. Activitățile noastre zeloase și adesea impulsive au dus la o mare confuzie, atât pentru societate, cât și pentru individ, deoarece modelele noi ale realității le înlocuiesc pe cele vechi.

Mintea umană, stăpâna tuturor sferelor vieții, a devenit copleșită de propriile sale creații. Este nevoie de un model corect al gândirii și acest model nu există.

Atunci când indivizii din aceeași societate nu reușesc să realizeze o dezvoltare interioară, atunci ei pot deveni cu ușurință victime ale oportunismului și materialismului. O societate sănătoasă nu se poate dezvolta pe baza unor indivizi, care refuză să se cunoască în interior și cu cât se apropie mai mult unii de alții cu atât se divid și mai tare.

Greutățile și problemele actuale își au origine în această lipsă de auto-cunoaștere. Complexitatea umană este recunoscută de specialiști, dar domeniile cercetării sunt total diferite. Ar fi o tragedie dacă oamenii ar continua să facă din nou și din nou aceleași greșeli îngrozitoare.

În această epocă modernă, trebuie să reflectăm în mod serios asupra a ceea ce este cu adevărat important, care ne poate îngriji mintea și să ne ghideze spiritele. Cea mai mare greșeală este ancorarea în lumea exterioară și uitarea de sine, de propriile nevoi interioare și poate de spiritualitate.

calugari-budisti Un maestru taoist explică sursa problemelor din ziua de astăzi

Hua Ching Ni susține că acum este momentul pentru descoperirea vieții interioare pentru că apoi va fi prea târziu și omul va renunța definitiv la ceea ce este în interiorul său în detrimentul tehnologiei.

Creem roboți și inteligența artificială, dar nu trebuie să devenim și noi astfel, adică lipsiți de viață!

loading...
Comments
To Top