Un istoric american susține că a descoperit portretul real al lui Iisus pe o monedă din bronz

Un istoric american susține că a descoperit portretul real al lui Iisus pe o monedă din bronz

Istoricul și specialistul în texte antice, Ralph Ellis, susține că a descoperit unica reprezentare reală a chipului lui Iisus. Această descoperire este una senzațională și rescrie istoria religiei din temelii.

Imaginea în cauză a fost descoperită de istoricul american pe o monedă de bronz datând din primul secol. Inițial, chipul a fost atribuit regelui Manu, care a domnit în regatul mesopotamian Edessei, dar specialistul american susține că acest rege și Iisus sunt una și aceeași persoană.

La prima vedere această teorie nu este plauzibilă, dar Ellis susține că tot ceea ce știm în prezent despre Iisus nu este întocmai adevărat. Cei mai mulți specialiști susțin că Iisus a existat și a fost crucificat de Pilat din Pont pentru că se temea de puterea pe care o avea asupra creștinilor.

Această teorie nu este deloc valabilă, pentru că, în opinia lui Ellis, Iisus a fost un mare înțelept, care a trăit în Nazareth. Mai mult de atât, există o asemănare stranie între regele Manu și Iisus, pentru că reprezentarea grafică de pe moneda în cauză înfățișează un chip pe al cărui cap există o coroană de spini.

Interesant este faptul că doar Iisus a fost singura persoană de-a lungul istoriei căruia i-a fost atribuită coroana de spini. Pornind de la acest detaliu, istoricul susține că regele Manu nu avea cum să poarte această coroană decât dacă era unul și același cu Iisus.

Iisus a fost întotdeauna portretizat precum un prinț al păcii, care a fost implicat într-o revoluție. Scopul biblic, dar și istoric, al acestei revoluții a fost acela de a înlătura barbaria și a instaura creștinismul. Probabil că romanii au dorit să ofere un exemplu și din acest motiv i-au atribuit lui Iisus coroana de spini, dar și mantia purpurie.

Această mantie, la fel ca și coroana, au fost simbolul puterii, pe care doar împărații romani îl dețineau. Cele atribuite lui Iisus au purtat marca de defăimare și în același timp de exemplu pentru imperiul roman și pentru cei care doreau să inițieze o revoltă precum a făcut-o nu doar Iisus, ci și regele Manu.

iisus

Aceste similitudini între cei doi, l-au împins pe Ellis să susțină că de fapt Manu a fost Iisus și invers. Istoria religiei creștine nu dezvoltă acest subiect controversat și nu crează nicio legătură între cei doi.


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)