Un hexagon uriaș descoperit în jurul polului Nord al planetei Saturn

În anul 2012, sonda spațială Cassini a survolat polul Nord al planetei Saturn, moment în care s-a făcut o descoperire excepțională. A fost descoperit un hexagon uriaș în jurul polului Nord, care seamănă cu un nor imens, în mijloc existând un turbion. Norul are o lungime de 32000 km și o înălțime de 100 km.

NASA a studiat acest fenomen și a observat că cele șase puncte ale hexagonului se rotesc cu aceeași viteză cu cea a planetei Saturn în jurul axei sale. Curentul de aer care se formează în jurul hexagonului face o rotație de la vest către est cu o viteză de 360 km/h.

Se încearcă explicația acestui fenomen prin ipoteza că acest fenomen este determinat de anumiți curenți sau interacțiunea cu un alt corp.

Nu s-a putut da o explicație asupra faptului că norul își păstrează forma de hexagon. Din cele mai vechi timpuri, Saturn a fost o planetă venerată, a fost numită Seniorul inelelor sau El. Pentru egipteni, zeița Isis era sora lui Saturn, cea mai veche divinitate.

Musulmanii îl venerau pe Saturn care era reprezentat printr-un cub negru. Poate că simbolul de la Mecca are legătură cu cele spuse.

Evreii aveau ca simbol steaua cu șase brațe care mai târziu a devenit Steaua lui David. Se spune că, denumirea de Israel provine de la Isis, Ra, și El.

Loading...

În mitologie, Saturn întruchipa maleficul care era opus lui Jupiter, cel care întruchipa binele. Fiind cea mai depărtată planetă față de Soare, Saturn a fost asociat cu umbra, tenebrele.

În credința păgână, Pan era asociat lui Saturn. Jumătate om, jumătate capră, Pan reprezenta lumea inferioară.  Cu toate acestea, societățile secrete au preluat simbolul pe care-l venerează. Și evreii îl admiră pe Saturn. Ziua de sâmbătă, ziua lui Saturn, este sfântă.

Ei susțin că Saturn este o planetă încoronată și de aici atracția pentru coliere, inele și pietre prețioase. Hexagrama vechilor popoare a fost preluată de la hexagonul lui Saturn, spun istoricii. Cum au avut cunoștință aceștia de existența unui hexagon pe suprafața nordică a lui Saturn, rămâne un mister.

hexagon

Celebrul magician Aleister Crowley susținea că evreii au comunicat cu Saturn într-o manieră telepatică și că au obținut informații magice. Un hexagon perfect deasupra lui Saturn care nu-și schimbă forma. Demoni, îngeri, extratereștrii? Voi ce credeți?loading...
S-ar putea să-ți mai placă și