Descopera

Un fizician celebru prezice viitorul

Întotdeauna viitorul a ridicat cele mai multe semne de întrebare, dezvoltându-se astfel ideea de prezicere sau anticipare a sa. Numeroși prezicători au încercat să-i descopere secretele și să anticipeze cele mai importante momente prin care omenirea urmează să treacă. Dacă au reușit sau nu, nimeni nu poate spune cu adevărat și doar trecerea timpului va scrie fiecare pagină a istoriei.

Pe de cealaltă parte, oamenii de știință încearcă din răsputeri să înțeleagă modul de dezvoltare al societății și astfel să deschidă lacătul care închide atât de bine poarta viitorului. Michio Kaku, profesor de fizică teoretică în cadrul City College din New York, este unul dintre cei mai renumiți specialiști care oferă opiniei publice dezvăluiri interesante despre cum va arăta viitorul.
Într-un articol publicat de Herald Tribune, Kaku a prezentat o serie de elemente care odată cu trecerea timpului vor schimba viața omului dramatic.

Calculatoarele vor dispărea

În conformitate cu legea lui Moore, la fiecare 18 luni calculatoarele își dublează puterea de calcul. În viitorul apropiat ele nu vor mai fi așa cum le cunoaștem în prezent pentru că tehnologia se va dezvolta atât de mult încât vor fi peste tot și nicăieri. Kaku susține că așa cum există în prezent energia electrică, așa vor fi și calculatoarele viitorului, extrem de puternice dar invizibile.
Creierul conectat la internet

În prezent, s-au investit milioane de dolari pentru ca medicii să realizeze o hartă a creierului, prin care să se evidențieze căile neuronale. Acest proiect implică dorința nebună de a găsi o modalitate pentru a interconecta creierele umane într-o rețea globală și eventual direct la internet.

Ca și în filmele science-fiction, oamenii vor deveni capabili să experimenteze telepatia, telekinezia, dar și să înregistreze visele sau chiar emoțiile.

loading...

Capitalismul perfect

În viitorul apropiat capitalismul se va dezvolta atât de mult încât va atinge perfecțiunea. Vom cunoaște nevoile fiecărui individ și astfel producția se va mula exact după cerere. În acest fel nu vor mai exista surplusul și nici criza economică. Costurile de producție vor scădea, iar prețurile vor atinge un prag minim istoric.

Părțile corpului îmbătrânite vor înlocuite

Organele sau părțile corpului îmbătrânite sau bolnave vor fi înlocuite precum piesele unei mașini. Secretele corpului uman nu vor mai exista și bolile vor fi eradicate pentru totdeauna. Dezvoltarea organelor în laborator a început deja și viitorul va deschide porțile unei vieți îndelungate și fericite. Cybermedicina va juca un rol important în viața de zi cu zi și omul va avea tendința să devină un robot care va atinge perfecțiunea.

viitor - Un fizician celebru prezice viitorul

Spre viitor

Chiar dacă aceste previziuni par desprinse din filmele science-fiction pentru că omenirea se confruntă în prezent cu probleme de ordin economic și social de-a dreptul îngrijorătoare, nu trebuie să uităm că fiecare epocă se termină printr-un impas major și o alta debutează cu o revoluție. Așa cum susținea și Winston Churchill „imperiile viitorului sunt imperiile minții” și pentru a ajunge acolo, omul trebuie să înceapă să conștientizeze că unitatea, dar și dezvoltarea sa intelectuală în pot face parte importantă din imperiul viitorului.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top