Un fizician britanic susține că nu suntem departe de momentul în care vom călători în timp

În cadrul unui festival al științei, care a fost organizat în Marea Britanie, omul de știință Brian Cox a prezentat o lucrare despre o mașină a timpului, cât și călătoria în viitor. Astfel, mult dezbătuta problemă a călătoriei în timp a atras atenția întregii audienței.

Cercetătorul britanic susține că este capabil să construiască o mașină cu care oamenii pot să călătorească în timp. Singura problemă ar fi că această călătorie este posibilă doar în viitor. Odată ajuns acolo nu te mai poți întoarce în trecut.

Profesorul Cox a mai spus că acest tip de călătorie în viitor s-a realizat până în prezent, dar la o scală redusă. Pentru a călători în timp mașina sau aparatul trebuie să accelereze la o viteză fantastică, apropiată de cea a luminii, și în conformitate cu teoria lui Einstein, timpul încetinește pentru cel care vrea să călătorească.

Nu se poate preciza care este valoarea acelui timp și cât de departe în viitor ar putea să ajungă acea mașină a timpului, dar este cert că odată ajuns în viitor, omul este liber să facă orice. Nu există constrângeri sau orice alte legi ale fizicii care nu trebuie încălcate.

Cu cât accelerezi mai mult și ajungi aproape de viteza luminii este posibil ca timpul să se comprime atât de mult încât într-o secundă să călătorești 10.000 de ani în viitor. Puteţi călători în viitor cât vreți, dar niciodată în trecut.„, a declarat Cox.

Loading...

Brian Cox, care lucrează în cadrul Laboratorului European de Fizica Particulelor, a mai spus că acceleratorul de particule de la CERN ar putea duce la descoperirea unor noi dimensiuni. Atunci ar fi mai simplu să călătorești în timp sau pur și simplu între dimensiuni.

Astfel, omul ar putea să exploreze noi domenii ale Universului sau chiar a realității și poate că existe posibilitatea ca să-și mutre reședința nu în viitor, ci pur și simplu într-o altă dimensiune care nu este guvernată de legea timpului.

calatoria in timp

Vă puteți imagina că dimensiunea noastră este precum o coală de hârtie? Și există posibilitatea ca să existe milioane astfel de coli suprapuse una peste cealaltă în întreg Universul.„, este de părere Cox.

Odată ce o să găsim cheia spre alte dimensiuni, abia atunci o să realizăm amploarea spațiului și al timpului în care ne ducem existența.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și