Un fenomen imposibil de elucidat: TUNGUSKA, DE LA METEORIT, COMETĂ, OZN SAU RAZA MORȚII

Un fenomen imposibil de elucidat: TUNGUSKA, DE LA METEORIT, COMETĂ, OZN SAU RAZA MORȚII

În 26 ianuarie 1986, locuitorii din orașul Dalnegorsk, Rusia au fost martorii la apariția unui disc luminos care a zburat paralel cu solul la o altitudine de 800 de metri.

La un moment dat, discul a coborât și s-a putut observa o lumină puternică. A doua zi, o echipă de cercetători s-a deplasat în zona unde a avut loc explozia. Peisajul era unul selenar. Solul fusese supus unor temperaturi uriașe. Analizele de laborator au scos la iveală particule cristalizate asemănătoare cu cele de la Tunguska.

Au mai fost descoperite 13 kilograme de zinc, bismut și siliciu, elemente chimice foarte rare. Cu toate că nu există mine de aur în apropiere, au fost descoperite cantități însemnate de aur.

Nici după mai bine de o sută de ani, cercetătorii nu au reușit să dezlege misterul celor întâmplate la Tunguska, în anul 1908.

O cascadă de foc cu o putere devastatoare a reușit să distrugă 6 de milioane de arbori. Deflagrația s-a produs e o suprafață de 1000 kilometri, iar fumul a atins o înălțime de 20 kilometri. Au fost lansate multe ipoteze, meteorit, cometă, OZN. Dacă susținem ipoteza prăbușirii unui corp celestru, ne punem întrebarea unde este craterul care ar fi trebuit să se formeze?

Localnicii au descris explozia ca fiind apocaliptică, iar unda de șoc a fost extrem de puternică. Cu toate că manifestările acestui misterios fenomen au fost simțite în Europa și America, primele cercetări au început în anul 1927. Localnicii au declarat că unda de șoc i-a aruncat la pământ, pereții caselor au crăpat din cauza valului de căldură.

Mulți cercetători au susținut ipoteza că un experiment al lui Tesla, numit raza morții, ar fi cauza acestui incident major. După ce ani de zile zona Tunguska a fost una deșertică, în prezent, s-a observat o dezvoltare ieșită din comun a faunei. Copacii au dimensiuni uriașe, la fel și plantele.

Analizele de laborator au demonstrat că plantele și copacii conțin cantități anormale de arsenic, iod, brom, zinc. Insectele și animalele din zonă au înregistrat mutații genetice importante, iar nivelul de radioactivitate este unul anormal, chiar și după 100 de ani.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)