Un faimos profesor american aruncă bomba: «Există vaccin contra Ebola, dar nu vor să-l producă»

Epidemia de Ebola din Africa de Vest a scăpat de sub control, potrivit experţilor aflaţi în ţările afectate. Mai multe state s-au pregătit cu camera de carantină pentru a preveni răspândirea pe alte continente. Un profesor american susţine că antidotul ar exista, însă din cauza intereselor economice, nu ar fi profitabil în acest moment pentru companiile farmaceutice să-l scoată pe piaţă.

O informaţie incredibilă a fost lansată de profesorul american Daniel Bausch, de la Universitatea Tulane, expert în Ebola şi alte virusuri. Bausch susţine că SUA se află în prezent în posesia tehnologiei şi a ecuaţiei necesare pentru realizarea antidotului pentru Ebola, însă pur şi simplu nu se doreşte fabricarea acestuia de către marile companii farmaceutice.

“Financiar, companiilor nu le convine să pună la punct vaccinul. Sunt prea multe milioane de dolari investiţi, pentru un profit mic. Câteva mii de oameni bolnavi nu sunt suficienţi pentru ca un gigant farmaceutic să facă bani. Dacă, Doamne fereşte, se întinde epidemia, atunci altfel ar sta lucrurile”, a mai spus faimosul profesor.

El a adus în discuţie şi faptul că dacă virusul febrei hemoragice ar fi inclus pe lista actelor de bioterorism, şi acest fapt ar potenţa interesul companiilor farmaceutice. Există însă zvonuri, neconfirmate oficial, că luna viitoare ar putea fi lansate teste cu un vaccin anti- Ebola.

730 de decese şi 1.300 de bolnavi în Africa de Vest

Loading...

ebola

Un nou bilanţ furnizat de autorităţile din Africa de Vest a indicat ieri 730 de morţi şi peste 1.300 de bolnavi, dintre care doi americani. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ţările cele mai expuse, în afara celor de pe continentul negru, sunt cele care au curse directe de avion din Africa, precum Marea Britanie, Franţa sau Spania.

Libertatea

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și