Take a fresh look at your lifestyle.

Un expert rus acuză NASA că ascunde adevărul despre tot ceea ce există pe Marte

Cercetătorii americani s-au confruntat cu dovezi de netăgăduit privind existenţa în trecut sau mai recent a unor ”urme” ale unei societăţi industriale pe Marte, susţine expertul rus Aleksandr Portnov, profesor universitar, doctor în ştiinţe geologice şi mineralogice, care acuză NASA că ar ascunde unele rezultate senzaţionale ale cercetărilor efectuate de roverul Curiosity pe suprafaţa Planetei Roşii, relatează în ediţia sa de joi cotidianul Nezavisimaia Gazeta, citat de Agerpress.

Abundenţa de imagini misterioase de pe Planeta Roşie, făcute de roverul Curiosity, precum şi informaţiile puţine şi dozate despre această sondă mobilă şi rezultatele activităţii acesteia de jumătate de an pe Marte au dat naştere la speculaţii că experţii de la NASA filtrează cu atenţie datele furnizate de rover, scrie publicaţia rusă.

Potrivit lui Portnov, a trecut deja un sfert din programul de doi ani al Curiosity pe Marte, iar informaţiile despre activitatea roverului, căruia NASA i-a făcut o publicitate extraordinară, aproape că sunt absente. În opinia sa, nu poate fi considerată senzaţională fotografia unei pietricele în ceea ce pare a fi albia uscată a unei ape, întrucât capsulele Viking americane au fotografiat încă de acum 40 de ani o vale cu urme ale unor râuri uscate pe Marte. ”Aceste văi uscate abundă în astfel de pietricele şi bolovani”, spune Portnov, pentru care nu a fost o senzaţie nici gaura de foraj în solul marţian de câţiva centimetri, făcută de Curiosity.

Încă în epoca sovietică, sondele sovietice Lunniki au forat pe suprafaţa Lunii, la o adâncime de aproape 30 de cm. Probe de regolit se află astăzi la Institutul de Geochimie şi Chimie Analitica de pe lângă Academia de Ştiinţe a Rusiei şi, în acelaşi timp, au fost trimise spre cercetare unor laboratoare occidentale.

În acest sens, profesorul Portnov consideră că americanii ascund concluziile cele mai interesante referitoare la descoperirile făcute pe Marte, argumentând că toate sondele şi roverele SUA au raportat în trecut numai ”date ieşite din comun”. Au fost descoperite văi cu albii ale unor râuri secate, vulcani mari, canionul gigantic Marineris, diferite roci sedimentare şi magmatice, o abundenţă de maghemite, un mineral rar întâlnit pe Pământ.

În fine, pe Marte au fost descoperite urme clare de viaţă în trecut şi artefacte, foarte asemănătoare cu cele ale unei societăţi industriale, între care cele asemănătoare unor panouri, chiuvete şi chiar cranii antropoide, urme de OZN-uri, conducte, tuneluri, intrări cu ”uşi” în măruntaiele planetei.

Loading...

Primele imagini transmise de roverul Curiosity s-au dovedit într-adevăr foarte ”surprinzătoare”, spune Portnov, enumerând o serie de fotografii şi înregistrări video de pe Planeta Roşie care au stârnit multă vâlvă pe Internet. Astfel, în apropierea sondei astronomii-amatori au descoperit un ”pantof vechi”, asemănător cu talpa unor sandale, o sârmă în serpentină şi tuburi acoperite cu pete verzi. La orizont se poate vedea o cupolă misterioasă, iar pe cerul de deasupra munţilor – o pereche de OZN-uri în mişcare.

rp_marte.jpg

Se pare că s-a descoperit ceva pe Planeta Roşie care i-a determinat pe experţii NASA să clasifice din ce în ce mai multe informaţii transmise de sonda Curiosity, este concluzia expertului citat.

Sursa: Qmagazine

loading...

Comentariile sunt închise.