Un cutremur violent se va produce in anul 2012 in Romania

Un cutremur violent se va produce in anul 2012 in Romania

Profesorul de la UniversitateaJ.W. Goethe” din Frankfurt şi preşedintele Secţiei de Predicţie al Comisiei Europene de Seismologie, George Purcaru, avertizează printr-o lucrare ştiinţifică că Vrancea, în anul 2012, va produce un cutremur impresionant. Predicţia vine în urma unei lucrări ştiinţifice, care a fost prezentată de cercetător la Congresul european de seismologie de la Montpellier şi preconizează că în anul 2012 se va produce un cutremur major în Vrancea, de o magnitudine cuprinsă între 6,34-7,1 grade pe scara Richter.

George Purcaru şi-a început studiul cu privire la cutremurul de anul viitor încă din anul 1979, iar concluziile finale au fost prezentate abia în anul 2009 în cadrul unui congres din Statele Unite ale Americii. Preşedintele Secţiei de Predicţie a Comisiei Europene de Seismologie susţine că în ţara noastră nu se pot produce cutremure mai mari de 7,7 grade pe scara Richter, ceea ce înseamnă că în România se produc cutremure de o intensitate medie.

Omul de ştiinţă a anticipat cu exactitate cutremurul din anul 1977, printr-o lucrare publicată în anul 1974. În acele vremuri, Purcaru, nu a fost luat în seamă, cam la fel cum se întâmplă şi acum. În tot acest timp, seismologii autohtoni neagă cu vehemenţă teoria lui George Purcaru, susţinând că anul viitor nu se va produce niciun cutremur major în Vrancea.

Pe lângă cutremurul pe care l-a prezis în anul 1977, cercetătorul român a mai reuşit să avertizeze asupra producerii a încă 3 cutremure:  seismul din Italia (1981), seismul produs în Insulele Aleutine (1994) şi seismul din Insulele Solomon (2007).

Sursa: EVZ

Loading...
loading...

Related posts