Descopera

Un cercetător NASA avertizează: Pământul este foarte aproape de o EXTINCŢIE ÎN MASĂ

În urmă cu cel puţin 3.5 miliarde de ani, pe planeta noastră şi-au făcut apariţia primele forme de viaţă. De atunci, Pământul a fost afectat de cinci extincţii în masă.

Ultima, care a avut loc acum 66 milioane de ani, a dus la dispariţia dinozaurilor şi a trei sferturi dintre plantele de pe Terra. Un cercetător de la NASA crede că ne apropiem de o catastrofă cu un impact similar. 

Pământul, aşa cum îl ştim noi, este pe cale să se schimbe, a avertizat, la începutul acestei săptămâni, Dr. Joseph Nuth, de la Goddard Space Flight Center al NASA.

Potrivit omului de ştiinţă, tragedia nu este doar că ne îndreptăm către un nivel de „extincţie în masă”, ci şi faptul că „vedem cum se apropie, dar nu mai putem face nimic”.

Încercând să explice afirmaţiile apocaliptice, savantul a spus că, deşi asteroizii suficient de mari cât să ne distrugă planeta sunt extrem de rari, aceştia tind să lovească Terra la fiecare 50 – 60 de milioane de ani, relatează The Guardian.

Soluţia? Nuth crede că NASA ar trebui să înceapă să construiască o rachetă care să îndepărteze o astfel de ameninţare şi care poate fi pusă la păstrare până când ziua apocaliptică va veni.

loading...

Asteroizii sunt corpuri din sistemul solar care orbitează în jurul Soarelui și au dimensiuni cuprinse între 10 metri și 1.000 kilometri, până în prezent fiind descoperite 700.000 de astfel de corpuri, reunite în Catalogul cu asteroizi.

cercetator - Un cercetător NASA avertizează: Pământul este foarte aproape de o EXTINCŢIE ÎN MASĂ

Peste 12.000 dintre aceștia intersectează sau se apropie de orbita Pământului și sunt numiți generic „asteroizi geointersectori”.

Observator.tv

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top