Descopera

Un Bitcoin ar putea ajunge sa valoreze 100.000 de dolari

Bitcoin, supranumită și moneda neoficială a internetului, pe zi ce trece câștigă teren în fața monedelor tradiționale. În prezent cotația Bitcoin este de  2.425 dolari și se estimează că în următorii 10 ani va atinge o cotație de peste 100.000 de dolari.

Povestea Bitcoin-ului a început cu câțiva ani în urmă, când în 2011, un student la informatică din Japonia a creat o pagină web, care se găsește doar în hidden net, Silk Road. Inițial doar hackerii erau ce care foloseau această pagină unde se petreceau tranzacții de vânzare-cumpărare cu Bitcoin.

Lucrurile au evoluat și criză economică punând stăpânire pe foarte multe țări, iar taxele și impozitele automat s-au mărit, atunci cât mai multe persoane, printre care și firme de succes au ales să tranzacționeze folosind hidden net-ul și Bitcoin-ul.

În prezent, Bitcoin-ul a devenit o monedă folosită de foarte mulți oameni. Există numeroase magazine, din lumea întreagă, care acceptă plata în moneda virtuală. În România lucrurile sunt mai lente, dar în viitor moneda virtuală va fi implementată cu succes.

În Decembrie, Saxo Bank a publicat raportul anual numit “Predicţii tulburătoare” cu una dintre previziunile care anuntatu că bitcoinul va atinge 2000 de dolari în 2017. La momentul publicării acestuia, bitcoin-ul se tranzacţiona la aproximativ 754 de dolari, astfel că preţul ţinta a reprezentat o creştere de 165%. Bitcoin a ajuns la valoarea de 2.000 de dolari pe 20 mai.

Kay Van-Peterson, analistul din spatele predictilor, estimează că peste 10 ani tranzacţiile cu valutele electronice în general, nu doar bitcoin, vor reprezenta 10% din volumul total al tranzacţiilor valutare zilnice.

loading...

Numărul maxim de monede Bitcoin care pot fi create este de 21 de milioane, valoare ce ar trebui atinsă în anul 2140. În 10 ani, analistul este de părere că numărul acestora vă ajunge la 17 milioane, în acest moment fiind pe piaţa 16,3 milioane. Aşadar, dacă împărţim valoarea totală a monedelor aflate în circulaţie peste 10 ani, valoare estimată că va ajunge la 1,75 miliarde, la cele 17 milioane de monede, asta ar însemna că valoarea uneia singure va ajunge la 100.000 de dolari.


sursa BITCOIN, MONEDA NEOFICIALA A INTERNETULUI

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top