Un animal marin care a trait acum 500 milioane de ani isi ducea hrana la gura cu propriile membre

Un animal marin care a trait acum 500 milioane de ani isi ducea hrana la gura cu propriile membre

O nouă descoperire importantă ridică numeroase semne de întrebare cu privire la evoluția speciilor ridică numeroase semne de întrebare în rândul cercetătorilor. Este vorba despre fosila unui animal marin, care datează de circa 520 milioane de ani și care ridică diverse semne de întrebare nu doar despre trecutul îndepărtat al planetei noastre, dar și despre modalitatea evoluției speciilor.

Fosila animalului marin aparține speciei fuxhianhuiidelor și fascinant este faptul că era dotat cu mai multe membre care se regăseau în jurul capului. Cercetătorii sunt de părere că animalul se folosea de aceste membre pentru a-și introduce mâncarea în gură. Fuxhianhuiidul a trăit cu circa 50 milioane de ani înainte ca primele animale să iasă din apă și să se adapteze pe uscat. În acest fel, acest animal devine o legătură strânsă între animalele marine și viitoarele animale terestre.

Poziția în care a fost fosilizat animalul marin este una foarte bună pentru că pot fi observate foarte multe aspecte ale vieții sale, cât și diversele organe și așezarea lor. Această descoperire este de-a dreptul fascinantă pentru că în acest fel putem să aflăm mai multe despre viața existentă pe Terra în urmă cu peste jumătate de miliard de ani.

animal marin

loading...

Related posts