Mistere

Stiinta

Un alt virus letal pune in pericol viata omului. S-au inregistrat deja 6 cazuri de infectare!

0views

Un nou virus letal a fost detectat în Orientul Mijlociu, anunță Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Până în prezent s-au înregistrat șase cazuri, dintre care doar un singur pacient a murit.

Aceste descoperiri facute ridică numărul infecţiilor confirmate de testele de laborator la şase”, a declarat OMS printr-un comunicat de presă oficial.

Se cunoaște faptul că virusul face parte din familia coronavirus, ce include şi letalul virus SARS, dar şi obişnuita răceală. Această tulpină este letală odată  pătrunsă în organismul uman, atacă în primă fază rinichii, după care intervine decesul iminent.

Până la moartea bărbatului din Qatar, OMS detectase alte cinci cazuri care nu păreau să aibă legătură între ele, fapt pentru care se crede că noul virus nu este contagios. Dat fiind faptul că datele problemei s-au schimbat, OMS anunţă că este posibil ca mai multe cazuri de infecție cu noua tulpină să existe prin lume. Este o chestiune de timp până o să iasă la iveală numărul pacienților infestați cu virusul letal.

„Până la acumularea de noi informaţii, ar trebui să plecăm de la presupunerea că virusul nu este limitat la cele două ţări în care au fost identificate cazuri până acum”, a anunţat OMS.

Loading...

Eforturile pe care le depun specialiștii OMS pentru detectarea, cât și limitarea răspândirii virusului sunt consistente. Apelul lansat către toate țările constă în faptul că pacienții suspecţi trebuie monitorizaţi minuțios pentru a se determina modul de transmitere și evoluția acestei noi tulpini.

Conform unui studiu publicat în această săptămână în jurnalul ştiinţific al Societăţii Americane pentru Microbiologie, virusul misterios pare înrudit cu o boală întâlnită la lilieci.

Se pare că cea mai apropiată boală întâlnită până în prezent se regăsește în rândul liliecilor din Asia. Aceasta a fost concluzia trasă de Ron Fouchier, de la Centrul Medical Erasmus din Olanda, în urma unor studii aprofundate. Aşadar, încă o dată suntem martorii unor modificări incredibile ale unei tulpini de proveniență animală.

OMS

loading...