ULUIRE totală la NASA! Un fenomen MISTERIOS i-a lăsat mască pe cercetători. „Nu avem nicio explicaţie” (VIDEO)

Oameni de ştiinţă de la NASA au descoperit o uriaşă gaură coronală la polul sud al Soarelui, un fenomen misterios reprezentat de apariţia unei pete întunecate pe suprafaţa solară, conform Jurnalul National.

Cauzele producerii unei astfel de găuri coronale nu sunt cunoscute cu exactitate deocamdată, dar cercetătorii sunt de părere că astfel de fenomene sunt provocate de particule care se dispersează de la suprafaţa Soarelui cu viteze foarte mari, de peste 800 de kilometri pe oră.

Culoarea strălucitoare a Soarelui este dată de particulele condensate de la suprafaţa sa. În găurile coronale se află mult mai puţine astfel de particule, iar aceste zone de la suprafaţa Soarelui sunt mai întunecate şi mai reci.

Atunci când apar, găurile coronale pot rămâne la suprafaţa Soarelui timp de până la 5 ani, conform observaţiilor. În această perioadă de timp ele îşi pot modifica forma şi dimensiunile.

De asemenea, găurile coronale pot avea un impact direct asupra Pământului, scrie NASA, conform Agerpres. Dispersia particulelor din aceste regiuni poate provoca fenomene de auroră boreală sau australă pe Pământ, dar şi furtuni geomagnetice.
mistere
Gaura coronală descoperită recent este cu mult mai mare decât cele observate până în prezent, fapt care i-a surprins pe oamenii de ştiinţă şi care reaminteşte tuturor cât de puţine lucruri cunoaştem despre corpurile din vecinătatea noastră cosmică.

Loading...

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...