Politica

Ultimul sondaj! Iată cine câștigă alegerile duminică

PSD va obține cel mai ridicat scor la alegerile parlamentare din 11 decembrie, potrivit unui sondaj IRES privind intențiile de vot ale românilor, realizat la comanda postului de televiziune Digi24.

44% dintre cei chestionați au declarat că vor vota cu PSD. Celelalte partide se află la mare distanță de social-democrați, arată sondajul de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie.

Iată răspunsurile românilor la întrebarea „Cu ce partid veţi vota?”:

PSD – 44%

PNL – 23%

USR – 7%

ALDE – 6%

PMP – 6%

UDMR – 5%

PRU – 4%

Candidat independent – 3%

Alte partide – 2%

În ceea ce privește prezența la vot, 42% dintre cei chestionați spun că vor vota cu siguranță la alegerile de duminică, iar 28% probabil vor vota. 21% sunt siguri că nu vor merge la vot.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 6-7 decembrie pe un eşantion de 1.100 de persoane, prin metoda interviurilor telefonice. Eroarea maximă este de +-2,9%.

Un alt sondaj de opinie realizat de Kantar-TNS la comanda USR a oferit rezultate destul de diferite în ceea ce privește intenția de vot a românilor. Deși tot PSD este pe primul loc în preferințele românilor, cu 40%, pe locul al doilea se clasa partidul lui Nicuşor Dan, Uniunea Salvaţi România, cu un procent de 19%.

alegeri - Ultimul sondaj! Iată cine câștigă alegerile duminică

În sondajul Kantar-TNS PNL ocupa poziția a treia, fiind preferat de 18% dintre români.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top